‘Hani CHP terörle iş birliği yapıyordu’

‘Hani CHP terörle iş birliği yapıyordu’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin ‘Genişletilmiş İstişare Kampı’nın kapanış konuşmasında değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesinin üzerine yaptığı 'Siyaset yumuşama dönemine girdi' açıklamasına değinen Davutoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘Siyasi yumuşama dönemi başlamıştır. Bugün AK Parti ile CHP’nin böyle görüşüyor olması, bazı ipotekleri siyasetin üzerinden kaldırmıştır. Bizim AK Parti ile görüşmemiz halinde, -görüşme peşinde değiliz- hiçbir CHP’linin ‘AK Parti ile iş mi tutuyorsunuz’ deme hakkı yoktur." dedi.

Davutoğlu, AK Partililere seslenerek, "Daha geçen sene terörle işbirliğiyle suçladığınız CHP, Erdoğan görüşmesinden bir gün sonra DEM ile de görüşme yapıp Erdoğan da şimdi orayı ziyaret edecek ki bunların hepsi doğru. Bir sene önce, ‘Masanın altında HDP var’ deyip terörle işbirliği yapmakla suçladığınız CHP ile görüşüyorsunuz, doğru da niye en yakın arkadaşlarınızla görüşmüyorsunuz?" diye sordu.

YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

“Dün ve bugün yaptığımız istişarelerde geldiğimiz sonuçları paylaşmak isterim” diyen Davutoğlu, “Birincisi: Yeni bir dönem başlıyor. Belki de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni, hatta 2016’dan bu yana ilk kez siyasetin tartışma alanı ve önü açılıyor. Bu önemli bir değişimdir. Geçmişte, son 8 yıldır ittifak partileri, Cumhur İttifakı düşmanlaştırma, şeytanlaştırma, terörle işbirliği iddiasıyla yöntemlediği bir kutuplaştırma stratejisi takip etti. Toplum karpuz gibi ortadan ikiye bölündü neredeyse. Birbiriyle konuşamaz niteliğe dönüştü insanlar. Siz iktidarı eleştirdiğinizde hain oldunuz, muhalefette olduğunuzda dış güçlerin ajanı oldunuz. Ama iktidar içindekiler de kendi hallerinden hiç memnun değillerdi. Çünkü ahlaki meşruiyetlerini kaybetmeye başlamışlardı. İktidar içindeki tartışmalar kapalı kapılar ardından yapılıyordu. İktidar bağımlılığı oluşmuştu, uyuşturucu gibi iktidarı ‘nasıl olsa güç bizde’ ataletine sevk etmişti. Şimdi siyaset özgürleşiyor. Bu, siyasi partilerin aldığı oyların ötesinde bir gerçektir. Belki de en önemlisi iktidar unsurları, AK Parti’nin içerisindeki kesimler ilk defa özgürleşiyorlar. Bu sağlık işaretidir. Muhasebe yapacaklar. ‘Neden 22 sene sonra, mutlak bir iktidar imkânına sahipken AK Parti ikinci parti konumuna düştü” şeklinde konuştu.

PARTİMİZ DİMDİK AYAKTA

‘Genişletilmiş İstişare Kampı’nın ardından açıklama yapan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan da partilerinin dimdik ayakta olduğunu söyledi. Arslan, “İstişare Kampı’mızda Genel Başkanımız, parti yöneticilerimiz ve milletvekillerimizle birlikte önümüzdeki sürece yön vermek için önemli kararlar aldık. Bu kampta eksiklerimiz ve bundan sonra yapmamız gerekenler noktasında yol haritamızı belirledik. Seçim sürecinde de seçmenin verdiği mesajı aldık. Hatalarımızı konuştuk. ‘Gelecek Partisi dağıldı, bitti’ diyenlere seslenmek istiyorum; Gelecek Partisi kadroları dimdik ayaktadır. Partimizin eskisinden daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir” ifadelerini kullandı.

KAMPIMIZ ÇOK VERİMLİ GEÇTİ

İstişare kampının ardından değerlendirmelerde bulunan Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici de şunları söyledi: “Haymana’da gerçekleştirdiğimiz kampımız çok verimli geçti. Kampımızda partimiz adına çok önemli kararlar aldık. Kampımızda 31 Mart yerel seçimlerini analiz etmemizin yanı sıra bundan sonrası için de yol haritamızı çizdik. Eksiklerimizin yanı sıra çok sayıda konuda da özeleştirilerimizi yaptık. Milletimizin karşısına yenilenmiş, daha güçlü bir parti olarak çıkacağız. Aldığımız yeni kararlar devletimize, milletimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum