Hamburg’da Şiddet Eylemlerine Dönüşen Mülteci Kontrolleri Durdu
İtalya’nın Lampedusa Adası’ndan Hamburg’a gelen mültecilerin kimliklerinin tespit edilmesi için başlatılan kontrollere ara verildi. Kontrollerin mültecilerin bilgilendirilmesi amacıyla durdurulduğu belirtildi. Hamburg Senatosu mültecilerin kişisel bilgilerini ve iltica nedenlerinin bildirilmesinde ısrar ediyor.
İtalya’nın Lampedusa Adası’ndan Hamburg’a gelen mültecilere yapılan polis kontrollerine ara verildi. Kontroller Hamburg’da protestolara, eleştirilere hatta zaman zaman izinsiz gösteriye ve şiddet eylemlerine sebep olmuştu. Kontrollerin durdurulmasına gerekçe olarak mültecilerin bilgilendirilmesi ve onlara danışmanlık hizmeti verilmesi gösteriliyor.
İtalya’da oturum ve çalışma müsaadesi olduğu halde Hamburg’a gelen mültecilerin kimlik bilgilerini açıklamadan toplu oturum talebinin kabul edilmesinin mümkün olmadığı belirtiliyor. Hamburg İçişleri Bakanı Michael Neumann mültecilerin kimlik bilgileri ve iltica nedenini yabancılar dairesi yada mülteciler merkezine bildirmelerini ve herkesin durumuna göre tek tek değerlendirilmeye alınmasını istiyor.
Bakanlık kimlik bilgilerini açıklayarak iltica talebinde bulunanların sınır dışı edileceği korkusu yaşamamalarını, değerlendirme sonuçlanana kadar burada kalabileceklerini belirtiyor. Mecliste yaşanan mülteci tartışmasında ise Sol Parti ve Yeşiller çözüm bulunmasında ısrar ederken, CDU, SPD ve FDP bireysel olarak karar verilmesinden yana görüş bildirdiler. Görüşme sırasında bir kişi yüksek sesle mültecilere oturum talebinde bulundu. Sol Partili meclis üyeleri ise mültecilere oturum talebinde bulunan yazıların yer aldığı pankart açtılar.
Senatonun bu isteğine kiliselerde destek veriyor. Mültecilere çağrı yapan Hamburg Piskoposu Kirsten Fehrs ise mültecilerin bireysel karar vermesine müsaade etmelerini istedi. Senatonun mülteciler için çözüm bulacağından umutlu olduğunu kaydeden Fehrs, “Mülteciler söyleneni yaparlarsa bu resmi işlemlerin kolaylaşmasını sağlar.” dedi.
Eyalet Başbakanı Olaf Scholz çıplak protesto edildi Hamburg’da bulunan mültecilere toplu oturum verilmesi için bir süredir devam eden protestolara her gün bir yenisi ekleniyor. Zaman zaman şiddet eylemlerine dönüşen gösteriler bu kez çıplak protestoya dönüştü. Eyalet Başbakanı Olaf Scholz kentin Lokstedt semtinde vatandaşlarla bir araya gelmek için katıldığı bir programda yabancılar politikasından dolayı protesto edildi.
Yarı çıplak Scholz’u protesto eden iki kadın önce sakin bir şekilde programın başlamasını bekledi. Öte yandan şu anda bir kilisede kalan 80 kadar mültecinin evsizler için tahsis edilen konteynır evlerde kalabileceği belirtildi. CİHAN
Kaynak:



Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.