Haliliye Belediyesi Meydanlardaki Halkın Yanında Oldu

Haliliye Belediyesi Meydanlardaki Halkın Yanında Oldu

Haliliye Belediyesi, askeri kalkışma girişimi sonrasında başlatılan demokrasi nöbetinde alanları boş bırakmayan halkı yalnız bırakmıyor. Halka yönelik her türlü konuda destek olan belediye, demokrasi...

Haliliye Belediyesi, askeri kalkışma girişimi sonrasında başlatılan demokrasi nöbetinde alanları boş bırakmayan halkı yalnız bırakmıyor. Halka yönelik her türlü konuda destek olan belediye, demokrasi şehitleri için mevlit programları düzenliyor.

Başkan Fevzi Demirkol da, meydanlarda yaptığı konuşmalarında ikinci talimat gelene kadar alanların boş bırakılmamasını gerektiğini söylüyor. Demirkol’un talimatlarıyla demokrasi nöbetinde alanları her gece dolduran halk, kendini yalnız hissetmiyor. Demokrasi nöbetinin altıncı gününde Rabia Meydanı’nda toplanmaya başlayan kalabalığa, ilk olarak yemek, su ikramında ve daha sonrasında nöbet boyunca alanları boş bırakmayan kalabalığa çay ikramında da bulundu. Alanlarda görsel şov oluşması için de ekipler tarafından kalabalığa Türk Bayrakları dağıtıldı.

Demokrasi nöbetinde “Seccadeni al gel” programı kapsamında da alanı dolduran binler, hep birlikte yatsı namazını eda etti. Namaz sonrasında eller semaya açıldı ve ülkenin birliği, beraberliği, huzuru, refahı ve güven ortamının oluşması için okunan dualara “Amin” denildi.

Namaz sonrasında kurulan platformda kalabalığa seslenen Demirkol, 15 Temmuz askeri kalkışma girişiminde Türkiye’de bugüne kadar yaşanmamış olayların yaşandığını vurguladı. Haliliye Belediyesi olarak darbe girişiminin karşısında olduklarını ve bu nedenle olayın ilk anından itibaren gerek iş makineleri ve gerekse personel konusunda sahadan bir an ayrılmadıklarını ifade eden Demirkol, Haliliye Belediyesi Meclisinin de olağanüstü toplanarak demokrasi şehitlerine yönelik kararlar aldıklarını hatırlattı.

Vatan için, bayrak için kanlar döküldüğünü anlatan Demirkol, “Dimdik ayakta durarak, bu meydanlarda oldunuz. Allah hepinizden razı olsun. Bugün Şanlıurfa’da bu asaletin, dik duruşun, şahlanışın sembolüsünüz. 15 Temmuz akşamı Türkiye’de bir vahşet yaşandı. 15 Temmuz akşamı milli irademize ve demokrasimize gem vurulmak istendi. Gençlerimizin, çocuklarımızın geleceği ipotek altına alınmak istendi. Bu vahşette şimdiye kadar Türkiye’de yaşanmamış olaylar yaşandı. Meclis, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bombalandı, helikopterlerden, tanklardan halkın üzerine ateş açtılar ama sizler, başta Şanlıurfa olmak üzere Türkiye’nin tüm vilayetlerinde yaşayan halkımız asil, net, yiğit bir duruş gösterdi. Bu katliam esnasında hayatını kaybeden şehitlerimiz oldu. Vatan için, bayrak için, ezan için, millet için, İlahi Kelimetullah hayatını kaybeden, kanını döken, kanını bu toprağa vatan etmek için döken şehitlerimiz oldu. Buradan hepsine rahmet diliyorum. Başta Şanlıurfalı hemşehrimiz Mustafa Direkli ve onun gibi demokrasi şehitlerimizin tümüne Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyorum. Bu demokrasi nöbeti olduğu sürece bu alanlarda olacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarının tamamlanmasının ardından kamuoyuna açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, video konferans aracılığıyla Rabia Meydanı’nı dolduran kalabalığa seslendi. Şanlıurfa’ya dik duruşundan dolayı teşekkür ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci talimat gelene kadar alanları boşaltılmaması çağrısını da yineledi.

Programın sonunda ise demokrasi şehitlerinin aziz ruhları için Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen mevlit ekibi sahne aldı. Şehitlerin ruhları için Kur’an-ı Kerim okunan gecede ilahiler seslendirildi ve dualar edildi.

15 Temmuz kalkışma girişimiyle ilgili tepkilerini meydanlara dökülerek gösteren vatandaşlara yönelik de Haliliye Belediyesi’nden farklı bir uygulama hayata geçirildi. Alana getirilen anı defterinde vatandaşlar duygularını yazarak dile getirdi. Vatandaşların tepkilerini dile getirdiği bu defter daha sonra kitap haline getirilerek dağıtılacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.