Halı fiyatlarında yüzde 35 artış var

Halı fiyatlarında yüzde 35 artış var

Boyutuna ve türüne göre 750 TL ile 2500 TL arasında değişen halı fiyatları ise son bir yıl içinde yüzde 35-40 oranında artış gösterdi

Pahalılık ve zamlar kendini her alanda göstermeye devam ediyor. Evlerin olmazsa olmazı halılar da bu zamların etkisinde kaldı. Boyutuna ve türüne göre 750 TL ile 2500 TL arasında değişen halı fiyatları ise son bir yıl içinde yüzde 35-40 oranında artış gösterdi. İstanbul Caddesi’nde halıcılık yapan Erol Bal, halı fiyatlarını bir halının ömrünü uzatmak için de neler yapılması gerektiğini kaydetti.

NEM HALIYI ÖLDÜRÜR

Nem ve ıslaklığın bir halı için büyük ölçüde tehdit olduğunu aktaran Erol Bal, “Normal ilmekli akrilik bir halı en çok tercih edilen halı türüdür. Her halıda olduğu gibi nem bu halıların ömrünü kısaltır. Bir halının ömrünü uzatmak için dikkat edilmesi gereken başka bir husus da yıkamada yapılması gerekenlerdir. Eğer bir halıyı elde yıkarsanız da ömrü kısalır. Bunun için ya silmeli ya da halı yıkama makinesinde yıkatmanız gerekir” dedi.

EN ÇOK HALI BAHARDA SATILIYOR

3. ay ile 10. ay arası halı satışlarının yoğunluğuna dikkat çeken Erol Bal, “Bahar dönemleri de halı satışlarının yoğun olduğu dönemlerdendir. Bununla birlikte eğer bir halı hor kullanılmazsa ise uzun dönemler kullanılabilir” ifadelerini kullandı. Sıcağın da halıya karşı etkili zararları olduğunu vurgulayan Erol Bal şu cümleleri kullandı: “Özellikle naylon halı üzerine bırakılan çaydanlık halıyı eritir. Bu konuda kullanıcıların özel dikkat etmesi gerekir. Diğer halılar bir naylon kadar etkilenmese de onlarda da iz bırakır. Bir halının ömrünün uzaması için temizliğine de önem verilmelidir.”

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.