Güvenlik denince akla gelen Türk firması iflas etti! Yüzlerce kişi işsiz kaldı

Güvenlik denince akla gelen Türk firması iflas etti! Yüzlerce kişi işsiz kaldı

Türkiye'de küresel ekonomik krizin etkileriyle konkordato ve iflas eden firma sayısı arttı. Bu kez güvenlik denince akla gelen Türk firması iflas etti. Bahsi geçen bu firmanın iflası sektörü sarstı.

Dünya genelinde tüm zamanların en büyük ekonomik krizi yaşanıyor. Küresel çapta etkisini gösteren bu krizi bazı faktörler ortaya çıkardı. Tedarik zincirinde kırılmaya yol açan sorunların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak bugün sabah saatlerinde Marmara Denizi'nde bir kargo gemisi battı. Binlerce ton ürünü taşıyan bu geminin batması bile ekonomik göstergeleri etkiliyor.

iflas-1.jpg

PİYASADA NAKİT PARA YOK!

Birkaç aldır iflas eden firma sayısının artması tüm sektörleri tedirgin ediyor. Nakit para akışındaki yavaşlamanın firmaları sıkıntıya soktuğu söyleniyor. Güvenlik denince faaliyet gösterdiği şehirde bilinin bir Türk firması daha iflas etti. İflasın ardından yüzlerce kişinin işsiz kalacağı söyleniyor.

iflas.jpg

ŞEHRİNDE TANINAN FİRMA İFLAS ETTİ

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren ve güvenlik sektöründe ismi bilinen Kral Özel Güvenlik firmasının iflasına karar verildi. Şanlıurfa Ticaret Sicil Müdürlüğüne kayıtlı olan firmanın 2023 yılında konkordato başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Şanlıurfa Asliye Ticaret Mahkemesi konkordato tasdikini reddetti ve iflasına hükmetti.

KONKORDATO SÜRECİ NASIL İŞLİYOR? İFLAS NEDİR?

Bir borçlunun ticari durumunun sarsılmış olmasıyla alacaklıların, alacaklarını belli bir plana göre almaları konusunda kendi aralarında vardıkları ve mahkemece onaylanan anlaşmaya konkordato denir. İflas ise, günü gelmiş borçlarını ödeyemez duruma düşen firma hakkında mahkemenin verdiği kararın ismidir.

Kaynak:Haber Merkezi