Güreş şöleni başlıyor

Güreş şöleni başlıyor

27. Uluslararası Vehbi Emre Golden Grand Prix Grekoromen Güreş Turnuvası bugün İstanbulda başlayacak.

Bağcılar Spor Kompleksi’nde iki gün sürecek turnuvayla ilgili Akgün Otel’de düzenlenen basın toplantısına Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, Genel Sekreter Fikret Bulutçu ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar katıldı. Başkan Osman Aşkın Bak, uzun yıllar Türkiye’ye birçok başarı kazandırmış tecrübeli grekoromen güreşçilerin yavaş yavaş minderlerden çekildiklerini ifade ederek, “Bu turnuvada onların yerini alacak yeni jenerasyon güreşçilerimizi göreceğiz” dedi.
27. Uluslararası Vehbi Emre Golden Grand Prix Güreş Turnuvası’nın grekoromen stilde dünyada yapılan ilk iki turnuva arasında yer aldığını vurgulayan Bak, şunları kaydetti: “Bu turnuva bizim için çok önemli. Grekoromen takımımız yeni bir nesil ile yoluna devam edecek. Güreşimize büyük hizmetler vermiş tecrübeli sporcularımız yavaş yavaş minderden çekildiler. Bu turnuvada ilk defa, onların yerini alacak yeni jenerasyon güreşçilerimizi göreceğiz. Hamza Yerlikaya başta olmak üzere, Şeref Eroğlu, Nazmi Avluca, Mehmet Özal gibi güreşçilerimizin bulunduğu jenerasyon çok büyük başarılar elde etti. Artık onların yerine gelecek yeni şampiyonlara ihtiyacımız var. Bu yeni şampiyonlar da bunun gibi güçlü turnuvalarda elde edecekleri tecrübelerle Avrupa, dünya ve dlimpiyat şampiyonluklarını ülkemize getireceklerdir.”
Organizasyonun, yeni sporcular için nisan ayında Litvanya’da yapılacak Avrupa Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası öncesi önemli bir sınav olacağını dile getiren Osman Aşkın Bak, “Dolayısıyla 27. Uluslararası Vehbi Emre Golden Grand Prix Grekoromen Güreş Turnuvası, gençlerimizin milli mayoyu kapmak için kıyasıya mücadele edeceği bir turnuva olacak. Çok çekişmeli mücadeleler göreceğiz” ifadelerini kullandı. Genç Milli Grekoromen Güreş Takımı’nın 2008 Dünya Şampiyonası’nda takım halinde birinci olduğunu hatırlatan Bak, “Bu turnuvadaki hedefimiz de şampiyonluk. Bu genç jenerasyonunun burada iyi bir başlangıç yapacağına inanıyorum” dedi.
Bak, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları için şimdiden hazırlıklara başladıklarını da anlatarak, “2012 Londra Olimpiyat Oyunları bizim için çok önemli. Önümüzde 4 yıl var ama biz şimdiden çalışmalara başladık. Yeni jenerasyonumuzdan çıkacak güreşçilerimiz, bizi orada en iyi şekilde temsil edecek” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.