Gurbetçiler THY'nin kararına kızacak! Tatil öncesi yüzde 64 zam yapıldı

Gurbetçiler THY'nin kararına kızacak! Tatil öncesi yüzde 64 zam yapıldı

Türkiye'den Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa ve Avusturya gibi Avrupa ülkelerine çalışmak için giden gurbetçilerin sayısı milyonlara ulaştı. Yaz tatiline kısa süre kala THY'nin yüzde 64 zam kararına gurbetçiler tepki gösterdi.

Türkiye'den 1970-1980 yılları arasında binlerce kişi Avrupa'ya çalışmak için göç etti. Uzun yıllar sonra Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda ve Avusturya gibi Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk gurbetçilerin sayısı milyonlara ulaştı.

thy.webp

Yıl boyu çalışıp birikimleriyle Türkiye'ye tatile gelen gurbetçileri heyecan sardı. Tatile kısa süre kala planlar yapılmaya başlandı. Kimisi arabayla kimisi uçakla Türkiye'ye gelecek. Tercihi uçak olacak olan gurbetçiler ise THY'nin yüzde 64 zam kararına tepki gösterdi.

thy-ucak.jpg

YÜZDE 64 ZAM KARARI ÇIKTI

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu üyelerinin huzur hakkı ücretlerine geçtiğimiz günlerde yüzde 64 zam yapıldı. Böylece huzur hakkı ücretleri bu senenin ilk 6 ayı için 103 bin liraya yükseltilmiş oldu. Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre, yönetim kurulu üyelerine ayrıca yılda 4 kez aynı miktarda ikramiye ödeniyor. 2022 yılının ilk 6 ayında 25, daha sonra da 36 bin TL huzur hakkı alan yönetim kurulu üyelerinin ücreti geçen yılın ikinci yarısında 62 bin lira oldu, şimdi de 103 bin liraya yükseltildi.

thy-2.webp

GURBETÇİLER HUZUR HAKKI ZAMMINA TEPKİ GÖSTERDİ

Gurbetçiler huzur hakkına yapılan zamma tepki gösterdi. Almanya'da yaşayan bir gurbetçi, "Son yıllarda uçak bileti fiyatları çok zamlandı. Türk Hava Yolları gurbetçilere özel indirim yapmalıyken huzur haklarına zam yapıyor. THY'de yüksek miktarda maaş alanlardan dolayı bilet fiyatları bence yükseliyor" ifadelerini kullandı. Fransa'da yaşayan bir gurbetçi ise, "Yıllardır Türkiye'ye THY ile uçuyorum. Hizmet kalitesi çok yüksek. Ama bilet fiyatları çok zamlandı. Yöneticiler biz gurbetçilere yönelik indirim kampanyası yapabilir" sözlerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum