Güneş halkaları ile görsel şölen

Güneş halkaları ile görsel şölen

Konya'da geçtiğimiz günlerde öğlen saatlerinde gökyüzüne bakıldığında güneşin etrafında gökkuşağını andıran bir halkanın oluştuğu gözlendi

Vatandaşlar ilginç doğa olayı karşısında hayranlıklarını gizleyemezken, güneş halkasını gazetemiz Spor Editörü ve Foto Muhabiri Burak Taşpınar görüntüledi. 'Güneş Köpekleri' olarak adlandırılan halkaların, bilimsel olarak suyun atmosferin üstünde donması sonucu kristalleşerek ortaya çıktığı biliniyor. Görsel bir şölen sunan güneş halkaları vatandaşlar tarafından da beğeniyle izlendi.

GÜNEŞ KÖPEKLERİ NASIL OLUŞUR?

Bu gözalıcı manzara güneşe milyonlarca buz kristali ardından bakılmasıyla meydana geliyor. Su, üst atmosferde donduğu zaman, elmas tozu adı verilen küçük ve altı yüzlü buz kristallerinin milyonlarcası meydana geliyor. Günbatımı veya gündoğumu sırasında düşmekte olan bu kristallerle aynı düzlemden geçen bir uçağın içindeki yolcunun karşılaşacağı manzara da böylece ortaya çıkıyor. Her bir kristal, güneş ışınlarını kıran minyatür birer lens gibi davranıyor ve güneş köpekleri olarak da bilinen bu fenomeni doğuruyor.

FOTOĞRAFLAR: BURAK TAŞPINAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.