"Gün Doğmadan" oyunu Filistin meselesine dair farkındalık oluşturmayı amaçlıyor

"Gün Doğmadan" oyunu Filistin meselesine dair farkındalık oluşturmayı amaçlıyor

Medeniyet Tasavvuru Okulu (MTO) öğrencilerinin hazırladığı İsrail'in Filistin'e karşı işlediği zulümleri ele alan "Gün Doğmadan" adlı tiyatro oyununun galası, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Yusuf Engin Gezer'in yazdığı ve yönettiği oyunda Yusuf Duru, Hayrettin Batur, İsmail Hakkı Artemiz ve Metin Benli rol alıyor.

Oyunun müziklerini AK Parti İstanbul Milletvekili ve besteci Yücel Arzen hazırlarken danışmanlığını yazar Yusuf Kaplan üstlendi.

"Filistin direnişi, insanlığın haysiyetini koruyan bir direniştir"

AA muhabirine açıklamada bulunan Yusuf Kaplan, "Gün Doğmadan" oyununun MTO'nun ilk çalışması olduğunu ve Filistin meselesini eksene aldığını belirterek "Filistin'deki katliama, soykırıma karşı insanların farkındalıklarını geliştirmek için hazırladık. Muhteşem bir ilgi var. Bütün Türkiye'yi dolaşacağız. Umarım Filistin meselesinin dünyanın gündemine biraz daha gelmesinde, Filistin'deki zulmün bir şekilde bitmesine buradan çıkacak duaların bir katkısı olur." dedi.

Kaplan, Filistin direnişinin insanlığın haysiyetini koruyan bir direniş olduğunun altını çizerek "Sadece Filistinlilerin, Müslümanların değil, aynı zamanda insanlığın haysiyetini koruyan bir direniştir. Dolasıyla bu konuda sessiz kalmamız olmaz. Buradan MTO talebelerinin böyle bir şeye öncülük etmeleri bu açıdan çok anlamlı. İlgi gösteren, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.