Gümüş fiyatları kısa sürede atağa geçebilir

Gümüş fiyatları kısa sürede atağa geçebilir

Gümüş fiyatları ile ilgili açıklamada bulunan piyasa uzmanı Şant Manukyan, "kısa sürede atağa geçebilir" diye yatırımcılara uyarıda bulundu.

Altın fiyatları ve ons altında son günlerde toplarlanma yaşanırken gümüş fiyatları da bu furyaya katıldı. Gümüşün onsu tekrardan 24 dolar seviyesini aşarken bu seviyede çok fazla tutunamadı. Uzmanlar altın fiyatlarının yükselişi ile birlikte gümüş fiyatlarının hızla çıkacabileceğini belirtiyorlar. İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan da YouTube'da yaptığı analizinde gümüş fiyatlarını değerlendirdi.

"GÜMÜŞ FİYATLARI KISA SÜREDE ATAĞA GEÇEBİLİR"

Gümüşün toparlanmaya başladığını belirten Manukyan, gümüşün bu noktada zayıf kalsa da kısa süre içinde atağa geçebileceğini kaydetti. Gümüş fiyatlarının 50 günlük ortalamayı aşabildiği takdirde yukarı yönde hızla hareket edeceğini söyleyen Şant Manukyan, "Gümüş biraz zayıf kaldı. Çok sorun etmiyorum. Fakat birkaç gün içinde toparlanmanın yine gri metal önderliğinde olmasını tercih ederim. Biraz daha geride kalmış durumda ama 50 günlük ortalamayı aşabilirse, yukarı yönlü hareket hızlanacak." ifadelerini kullandı.

Gümüş ile birlikte altın fiyatlarının da yukarı yönlü tırmanışa geçeceğini söyleyen Manukyan, enflasyon beklentilerinin bu noktada belirleyici olacağını ifade etti.

Dün açıklanan Kasım ayı enflasyonu sonrası yıl sonu enflasyon beklentilerinde, neredeyse son 1 yıl 3 ay civarında, yeni bir zirveden bahsetmenin mümkün olduğunu ifade eden Manukyan, şöyle devam etti:

"Bu yılın en yüksek seviyesine gelmiş durumdayız. Bu çok önemli bir gösterge, bunu daha önce defalarca söyledim. Altın fiyatları 2.000 dolar seviyelerine giderken, 1,65 civarında bir enflasyon beklentisi vardı. Altının bu uyumsuzluğu uzun süre taşıması mümkün değil. Altını destekleyen bir gelişme elbette bu ancak 2.000 dolarlardan, yeni trendlerden bahsediyorsak buradan devam hareketini görmemiz gerekiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.