Gülnaz Başak:  Alın Terinin Gücüne, Bayramına Selam Ola!

Gülnaz Başak: Alın Terinin Gücüne, Bayramına Selam Ola!

Siyasi partilerin Konya’daki il başkan yardımcıları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

CHP Konya İl Başkan Yardımcısı Gülnaz Başak

Alın Terinin Gücüne, Bayramına Selam Ola!

1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMI, işçi ve emekçi tarafından dünya çapında kutlanan emeğin birlikteliği ile alın terinin ADALET-HAK-HUKUK ile mücadele günüdür.

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, HAKSIZLIKLARA karşı VAHŞİ KAPİTALİZM tarafından sömürülen mücadele günüdür. Dünya üzerindeki pek çok ülkede Türkiye dahil resmi tatil olarak kabul edilmiştir. Türkiye’de ilk kez 1923’te 1 Mayıs resmi tatil olarak kutlandı. Ancak 12 Eylül 1980 de bu hüküm kaldırıldı. 2008 Nisan ayında “EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ” olarak kabul edildi.

22 Nisan 2009 tarihinde TBMM’de kabul edilen 5892 sayılı yasanın 27 Nisan 2009’da Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile 1 Mayıs tatil ilan edilmiştir.

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak işçinin, emekçinin, çiftçinin tüm emekçilerin, alın terine destek vermeye devam edeceğiz. Milyonlarca emekçinin, yoksulun, fakirin, işsizin TÜM EMEKTEN GELEN HAKLARINI SAVUNMAYA yüreklerimizle devam edeceğiz…

Bu ülkenin hazinesini boşaltan iktidara en yakın zamanda yapılacak olan DEMOKRATİK SEÇİMLERDE hesap sorma halka olan boynumuzun borcudur.

Yoksullaşan, fakirleşen halkımızın yaşamakta olduğumuz bu pandemi sürecinde her gün daha daha dibe vurmaktadır.

Ve iktidar pandemi sürecini kendine insanları yoksullaştırmak için fırsat görmektedir.

Ülkemizde oluşan ekonomik krizin hızla etkisini göstermesiyle işten çıkarmalar, kısa çalışma ödeneği, ücretsiz uygulamaları tavan yaptı. Mevcut iktidarın krizi inkar edip görmezden gelmesi ülkeyi dönülmez bir batağa sürüklemiştir.

İşçilerin, emekçilerin, EKONOMİK-DEMOKRATİK TALEPLERİNİ, HAKLARINI “yok hükmünde” görmezden gelenlerin “ekonomik paketlerinin” emekçinin emeklerini nasıl sömürdükleri ortada.

Sonuçta iktidardakilerin emekçinin emeğini patronlar VAHŞİ KAPİTALİZM’E nasıl teslim ettikleri ortada.

 Tüm bu duygular ile CUMHURİYET HALK PARTİSİ adına İLLAKİ BARIŞ, BİRLİK, DAYANIŞMA, MÜCADELE…

Bu duygularım ile 1 MAYIS ALIN TERİNİN, EMEĞİN BAYRAMI KUTLU OLSUN.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.