Gübre fiyatları zamma doymuyor: Üre gübresi 10 bin liraya yaklaştı!

Gübre fiyatları zamma doymuyor: Üre gübresi 10 bin liraya yaklaştı!

Gübre fiyatları zamma doymuyor. Dolar kurunun rekor kırması ile birlikte gübre fiyatları da fırladı. Üre gübresi 10 bin liraya yaklaşırken Can gübresi 6 bin liraya çıktı

Gübre fiyatları zamma doymuyor. İktidar gübre fiyatlarının düşüşünü sağlamak için gübre ve hammadde ihracatına sınırlama getirse de atılan bu adım fiyatlara yansımadığı gibi gübre fiyatlarının daha çok yükselmesi ise dikkat çekiyor. Rekor üstüne rekorlar kıran kurdan dolayı dolayı fiyatların artması bir tarafa dolar bazında da fiyatların yükselmesi, çiftçinin gübreyi kullanmasını neredeyse imkansız hale getirdi. Gübre fiyatları ile ilgili yaptığı paylaşımlarla kamuoyunu bilgilendiren Tarımdan Haber yazarı Faik Toy, gelen son zammı gece yarısı sosyal medya hesabından duyurdu.

GEMLİK GÜBRE'NİN FİYAT LİSTESİ ŞOK ETTİ

Gemlik Gübre 14 Ekim’de yaptığı fiyat artışının ardından dün yeni bir fiyat artışı daha yaparak üre gübresini 855 dolar/tondan 935 dolar/tona çıkardı. Üre gübresine tonda 80 dolar zam yapan Gemlik Gübre, Can gübresine de tonda 110 dolar zam yaparak 485 dolar/tondan 595 dolar/tona çıkardı.

GÜBRE FİYATLARI DOLAR BAZINDA DA ZAMLANDI!

Gemlik Gübre, bayilerine fiyat listesini dolar bazında gönderirken 22 Ekim itibariyle gübre fiyatlarına yapılan zamlar zamlarda dolar bazında yapılan zammı gösteriyor. Dolar bazında yapılan zamma kur artışları da eklenince üre gübresi nakliye ücretiyle birlikte 9 bin 120 TL/Tona, Can gübresi ise 5 bin 856 TL/tona çıkıyor.

TARIMSAL ÜRETİME ELVEDA!

Faik Toy, gübre fiyatlarına gelen son zamla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında "Tarımsal üretime elveda" dedi.

"Az önce aldığım bilgiye göre piyasada etkili bir gübre firması ÜRE gübresinin fiyatını 855 dolardan 935 dolara çıkardı" diyerek şöyle devam etti:

ÜRE GÜBRE FİYATI YÜZDE 407 CAN GÜBRESİ YÜZDE 485 ZAMLANARAK REKOR KIRDI

Gübre fiyatlarının son 15 ayda gelen korkunç zam oranını paylaşan Tarımdan Haber yazarı Toy, Üre gübre fiyatının 15 ayda 1800 TL/Ton’dan 9 bin 120 TL/Ton’a, Can gübresinin ise 1000 TL/Ton’dan 5 bin 850 TL/Ton’a çıktığına dikkat çekti.

Toy, üre gübresinin 15 ayda yüzde 407, Can gübresinin ise yüzde 485 zamlanarak tarihi rekor kırdığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.