Grip ile Covid karıştırılıyor!

Grip ile Covid karıştırılıyor!

Grip ile Covid karıştırılmaya başlandı. Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, “Bu karışıklığın sebebi aşı oranının düşük olmasıdır” dedi.

Türkiye'nin korona virüs ile imtihanı devam ediyor. Vaka sayıları artıyor. 3 altın kurala eskisi gibi dikkat edilmiyor. Maske kullanımının eskisi gibi fazla olmaması, gribal enfeksiyonu artırdı. Grip, vatandaşları uzun süreliğine yatağa düşürdü. Vatandaş, 'Covid'e mi yakalandım' endişesi taşıyor. Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin ise "Bu kafa karışıklığı aşı olmamaktan kaynaklanıyor" dedi

COVİD'İN YANINDA GRİP DE CİDDİ TEHLİKE

Konya Tabip Odası Başkanı Eyüp Çetin, aşılama oranında Konya'nın yavaş ilerlediğini dile getirdi. "Henüz ikinci doz aşı oranı, Konya'da yüzde 65" diyen Çetin, bu oranın yükselmesini umut ettiklerini ifade etti. Konya'da gribal enfeksiyon vakalarında da bir artışın gözlemlendiğini aktaran Çetin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Zaten biz doktorlar 65 yaş üzeri ve kronik hastalara grip aşısı olmalarını öneriyoruz. Aşılama oranı artmazsa grip ve virüs tartışmaları daha çok gündemimizde olacak. Pandemi sürecinde maske kullanımı arttığı için grip neredeyse hiç yoktu. Maskeler atıldı, grip arttı. Grip salgının yanında ciddi bir tehdit. Covid aşımızı da grip aşımızı da mutlaka yaptırmalıyız. Özellikle toplu taşıma kullanan vatandaşlarımız için aşı konusu önemli."

AŞISIZ OLANLARA PCR TESTİ YAPILMALI

Tartışmalarla birlikte özellikle üniversitelerde ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında PCR test zorunluluğunun esnetilmesi hakkında da açıklamalarda bulunan Çetin, “Aşısız vatandaşlar hem kendini hem de toplumu tehlikeye atıyor. Bu doğrultuda PCR testinin önemi de ortada. Aşısız her vatandaş, PCR testini belli aralıklarla yaptırmalı. Bazı yerlerde PCR testinin zorunluluğun kalktığını duyuyoruz ama bunu doğru bulmuyoruz. Aksi halde aşısız her vatandaş bir tehdittir" şeklinde konuştu.

HER GÜNÜN BEDELİNİ AĞIR ÖDERİZ!

Vaka sayılarının artmasından dolayı vatandaşın "Yeniden bir kapanma olacak mı?" endişesi ile ilgili de açıklama yapan Çetin, konuşmasını şöyle noktaladı: "Bu saatten sonra bir kapanmanın olacağını veya eğitimde 'uzaktan eğitim sistemine' geçileceğine ihmal vermiyoruz. Ancak vakaların artması ciddi bir sorun. Yeni bir kapanmayı kimse kaldıramaz. Tedbirli davranmadığımız her günün bedelini ağır öderiz. Bu sebeple aşımızı ihmal etmemeliyiz.”

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum