Gram altın 600 lirayı geçecek mi? Uzman isim korkuttu!

Gram altın 600 lirayı geçecek mi? Uzman isim korkuttu!

Gram altın geçtiğimiz günlerde düşüşe geçmişti. Fazla sürmeyen iniş trendinin ardından yükseliş yeniden başladı. Altın 600 lirayı geçer mi? Uzman isim açıkladı.

Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Gram altın alım talepleri sonrasında 456 liraya yükseldi. Geçtiğimiz gün koronavirüs aşısını bulduğunu açıklayan Rusya Devlet Başkanı Putin'in konuşmasının hemen ardından piyasalarda "aşı satışları" başlamıştı. Piyasalarda yapılan bu satışlarla birlikte altının ons fiyatının da 2 bin doların altına inmesi altındaki düşüşün en büyük etkenlerinden birisi oldu.

ALTININ FİYATI KAÇ LİRA OLDU?

Altının ons fiyatı 1931 dolar seviyesinden işlem görürken piyasalarda alım rüzgarı devam ediyor. Altın piyasalarında çeyrek altın 755 liradan, Cumhuriyet altını 3 bin 76 liradan, 22 ayar bileziğin gram fiyatı 418 liradan satılıyor. Gümüşün gram fiyatı ise 6 lira 11 kuruştan işlem görüyor.

GRAM ALTIN 600 LİRAYI GÖREBİLİR

Altındaki yükselişe dikkat çeken Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, "Altının onsunda şu anda 2 bin 300 dolardan bahsediliyor, bu da gramı 600 liralarda bir rakama işaret ediyor. Ekonomik şartları bilen küçük tasarruf sahipleri de büyük tasarrufu olanlar da paralarını korumak için altına yöneldi” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.