Gözler Galatasaray’a çevrildi

Gözler Galatasaray’a çevrildi

BEKO Basketbol Liginde 18.haftanın açılış maçında Efese 90-74 mağlup olan Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi gözünü Galatasaray Cafe Crown maçına çevirdi.

Efes karşısında iyi bir oyun sergilemesine rağmen lidere boyun eğen temsilcimiz, Cumartesi günü 15:00’te evinde konuk edeceği Galatasaray maçını kazanmaktan başka bir şey düşünmüyor. Bu maçın hazırlıklarına iki günlük aranın ardından dün tam kadro ile başlayan Üniversitesporlu oyuncuların Efes mağlubiyetini dert etmedikleri, Galatasaray maçını kazanmak için varını yoğunu ortaya koyacakları bildirildi. Ligde üst üste 17 maç kazanarak müthiş bir seri yakalayan lider Efes karşısında iyi mücadele sergileyen temsilcimiz ilk çeyreği önde kapatmasına rağmen, maçın sonunu getiremeyince sahadan mağlup ayrıldı.
Üniversitespor Genel Kaptanı Murat Çetinkaya, Efes karşısında iyi mücadele ettiklerini, ancak mücadelenin sonunu getiremediklerini söyledi. Rakiplerinin ligde mükemmel bir seri yakaladığını ifade eden Çetinkaya, alt sıralardaki takımlarla galibiyet farkının kapanmasıyla ilgili şunları söyledi:
Galatasaray maçı bizim için final niteliğinde. Erdemir, Kepez ve Casa Ted Kolejliler’in kazandığı haftada bizim kaybetmemiz alt sıraları daha heyecanlı bir hale getirdi. Bizim Galatasaray maçını kazanmaktan başka bir düşüncemiz ve şansımız yok. Ligde bundan sonra oynayacağımız her karşılaşma final niteliğinde olacak. Galatasaray maçında taraftarımız bizi sonuna kadar desteklemeli.” Öte yandan Galatasaray maçının bilet fiyatları 5 YTL olarak belirlendi.
KEPEZ VE ERDEMİRKAZANDI, İŞLER KARIŞTI
Kepez Belediyesi, Erdemir ve Casa Ted Kolejliler’in kazandığı haftada ligin dibi iyice karıştı.
Kepez ve Erdemir 5 galibiyete ulaşırken, Casa Ted Kolejliler ise Türk Telekom karşısında iyi mücadele etmesine rağmen sahadan 83-87 mağlup ayrıldı. Galatasaray Cafe Crown ise sahasında Banvit'i 70-61'lik skorla geçerek 15. galibiyetini elde etti ve 33 puanla bu haftayı da 2. sırada tamamladı.Fenerbahçe Ülker, deplasmanda karşılaştığı Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne 96-82 yenilerek 5. yenilgisini almasına karşın, 3. sıradaki yerini korudu.18. haftada alınan sonuçlar, gelecek haftanın programı ve puan durumu şöyle:OYAK Renault-Beşiktaş Cola Turka: 73-74, Efes -Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi: 90-74,Galatasaray Cafe Crown-Banvit: 70-61,Erdemirspor-Antalya Büyükşehir Belediyesi: 77-60,Casa TED Ankara Kolejliler-Türk Telekom: 83-87Kepez Belediyesi-Aliağa Petkim: 95-94,Pınar Karşıyaka-Darüşşafaka Cooper Tires: 94-83Mersin Büyükşehir Belediyesi-Fenerbahçe Ülker: 96-82
Ligde 19.haftada şu karşılaşmalar oynanacak. Ligde bu hafta ise Türk Telekom-Kepez Belediyesi, Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi-Galatasaray Cafe Crown, Darüşşafaka Cooper Tires-Casa TED Ankara Kolejliler, Antalya Büyükşehir Belediyesi-Pınar Karşıyaka, Beşiktaş Cola Turka-Efes Pilsen, Aliağa Petkim-Mersin Büyükşehir Belediyesi, Banvit-Erdemirspor ve Fenerbahçe Ülker-OYAK Renault karşılaşmaları yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.