Gözaltına alınan öğrenciyi Aysel Tuğluk kurtarmaya çalıştı

Gözaltına alınan öğrenciyi Aysel Tuğluk kurtarmaya çalıştı
Dicle Üniversitesi'ndeki olaylar sırasında gözaltına alınan bir öğrenciyi milletvekili Aysel Tuğluk kurtarmaya çalıştı. Öğrenciyi bir kolundan polis çekerken bir kolundan da Aysel Tuğluk çekti.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'ni karıştıran olaylarda PKK destekçisi grup ile ülkücü öğrenciler arasında çıkan olaylarda öğrenciler de gözaltına alındı. Kavgada polis tarafından gözaltına alınan bir öğrenciyi Van Bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk tutarak kurtarmaya çalıştı. Öğrencinin bir kolundan polis tutarken bir kolundan da Aysel Tuğluk'un çekmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Dicle Üniversitesi'ndeki (DÜ) bıçaklı kavgaya ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Aysel Tuğluk, "Dicle Üniversitesi'nde bir kesim tarafından provokasyon ve tahrik söz konusu. Bunun arkasındaki güçlerin kim olduğunu tespit etmek güvenlik kuvvetlerine düşüyor" dedi.

Aysel Tuğluk, BDP Diyarbakır İl Başkanlığı olarak bu gerginliği sona erdirmeye çalıştıklarını, bu kapsamda bazı görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Olayların sona ermesi için uğraş verdiklerini ifade eden Tuğluk, şöyle dedi:

"Dicle Üniversitesi'nde bir kesim tarafından provokasyon ve tahrik söz konusu. Bunun arkasındaki göçlerin kim olduğunu tespit etmek güvenlik kuvvetlerine düşüyor. İki gün önce silahla, satırla polis eşliğinde sol görüşlü öğrencilere, yurtseverlere, Kürt öğrencilerine saldırı yapıldı."

"DURUMU İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA İLETTİK"

Tuğluk, olayın diğer üniversitelere de yayılabileceği endişesi taşıdıklarını ifade ederek, olayların büyümeden sona erdirilmesi için çaba gösterdiklerini belirtti. Olaylar nedeniyle kentte gerginlik olduğunu ileri süren Tuğluk, "Durumu İçişleri Bakanlığı'na ilettik. Bir an önce olayların sona erdirilmesi için gereken adımların atılmasını istedik. Özellikle gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılması bir rahatlama sağlayacaktır" dedi.

Basın açıklamasının ardından polis öğrencilere müdahale etti. Polis, fakülte binasına girerek birçok öğrenciyi gözaltına aldı. Öğrencilerden birinin gözaltına alınması sırasında Aysel Tuğluk'un polisin elinden kurtarmak için öğrenciyi kolundan çekmesi ise dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum