‘Görüntüden her şeyi çözebiliriz’

‘Görüntüden her şeyi çözebiliriz’

İnsan görüntüsünün sesten daha hızlı olduğunu belirten Algı Yönetimi ve İletişim Uzmanı Dr. Neslihan Yahşi, “Bazı olayları cümlelere dökmeye gerek yok. Görüntüden her şeyi çözebiliriz” dedi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü öncülüğünde ve Moda tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Derya Çelik öncülüğünde düzenlenen Algı Yönetimi ve İletişim Uzmanı Dr. Neslihan Yahşi’nin anlatımıyla konferans düzenlendi. SÜ Müze Salonu’nda gerçekleşen ‘İletişimde Görüntü Yönetimi’ isimli konferansa, çok sayıda Moda Tasarımı Bölümü öğrencisi ve akademisyen katıldı. Dr. Neslihan Yahşi, insan görünümünün psikolojide etkili olduğunu ve gençlerin kendilerini geliştirmesi gerektiğini kaydetti.

‘İNSAN GÖRÜNTÜSÜ SESTEN DAHA HIZLI ULAŞIR’

Algı Yönetimi ve İletişim Uzmanı Dr. Neslihan Yahşi, insanın kendi genel görüntüsünü mutlaka yönetmesi gerektiğini belirtti. Yahşi, “İnsan görüntüsü sesten daha hızlı ulaşır. Çoğu zaman görüntülerin ikna gücü var. Siz önemli bir görevdeyseniz görüntünüz de o oranda önemlidir. Genel görünüşünüze önem verdiğinizde büyüyorsunuz. Yoğun çalışan siyasetçilerin mutlaka ofislerinde yedek takım elbise bulundururlar. Çünkü kollar ve pantolon mutlaka kırışır ve kötü görünür. Her gün onlarca insanla görüştükleri için her zaman temiz ve şık görünmek isterler. Kitleler her daim etkilenir. Ufak ayrıntılara dikkat edildiğinde çok daha kaliteli yaşam sürebiliyorsunuz. Bazı olayları cümlelere dökmeye gerek yok. Görüntüden her şeyi çözebiliriz” diye konuştu.

ALİ GÖZEN

Kaynak:ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.