Gönüllü sahip aranıyor

Gönüllü sahip aranıyor

Her insanda farklı hayvan sevgisi var. Bu sevgi kimi insanda kuşta, kimi insanda köpekte kimi insanda da balıkta oluyor.

Bu sevgi dolayısı ile insanlar hayvanların kendilerinin olabilmesi için para harcıyor. Ancak, Türkiye'de ve Konya'da bazı hayvan sahipleri kendi hayvanlarını hayvan severlere ücretsiz vermeye hazır durumda. Bunların başında ise, köpek ve kuşlar geliyor. Bir internet sitesinde yer alan bazı ilanlarda, hayvan sahipleri kendi hayvanlarını para karşılığı satmak yerine ücretsiz olarak gönüllü bakıcı arıyor. Gönüllü bakıcısını bekleyen hayvanların gönderilmesinin ise çeşitli nedenleri var. Konya'da gönüllü bakıcısını arayan hayvanlardan bazıları ise şunlar:
ÇOBAN KÖPEĞİNE GÖNÜLLÜ ARANIYOR
Kadınhanı ilçesinde bulunan ve koyunculuk işi ile uğraşan aile, 3 yaşındaki kangal köpeğini elinden çıkarmak istiyor. İlan sahibi kendilerinde köpek sayısının fazla olmasından dolayı, ellerinde bulunan bu köpeği ücretsiz olarak vereceklerini ve köpeğin 10 numara çoban köpeği olduğunu belirtiyor.
HOBİYİ BIRAKTI, MUHABBET KUŞLARINI VERİYOR
Selçuklu ilçesinde, kendisine ait olan muhabbet kuşuna gönüllü bakıcı aranıyor. 6-12 aylık olan muhabbet kuşlarını kafesi ile birlikte vereceğini söyleyerek, “Elimde bulunan 1D 1E muhabbet kuşumu hobiyi bıraktığım için elden çıkarıyorum. Kuşlar çok iyi anlaşıyorlar. Kuşlar yanında büyük boy kafesi ile verilecektir” diye belirtiyor.
YERİ OLMADIĞINDAN KÖPEĞİNİ ÜCRETSİZ VERİYOR
İlgi çeken ve ücretsiz olarak verilecek olan hayvanlardan bir tanesi de halk arasında süs köpeği olarak da bilinen Golden Retriever cinsi köpek. Selçuklu ilçesinde gönüllü sahiplendirme yolu ile verilecek olan köpeğin 2 yaşında olduğunu belirtiyor. Köpek sahibi, kendisinin yeri olmadığı için yeni ailesine köpeği sahiplendirmek zorunda olduğunu söyleyerek, köpeğine gönüllü sahiplerini beklediğini ifade ediyor. Mehmet Küçükvanlı ise, elinde bulunan kuşlarına gönüllü sahip arıyor. Kuşların bir yaşında olduğunu belirten Küçükvanlı, kuşlara sahiplik yapmak isteyenlerin Konya içinde olursa daha sağlıklı olacağını dile getiriyor.
3 ÇİFT HİNT BÜLBÜLÜ GÖNÜLLÜ SAHİBİNİ BEKLİYOR
Ötüşü ile etrafında bulunan kişileri kendine hayran bırakan Hint bülbülleri de gönüllü bakıcılarını bekliyor. Selçuklu ilçesinde yer sıkıntısından dolayı elinde bulunan 3 çift hit bülbülüne gönüllü sahip aradığını belirtiyor. İlanda yapılan açıklamada, “Yer sıkıntısından dolayı 3 çift hint bülbülü, 6 adet yavru 4 tanesinin cinsiyeti belli. Fotoğraflarda görülen kafes, yuva, yemlik, suluk gibi malzemelerin hepsi verilecektir. Kuşlar ücretsizdir. Kesinlikle aşı, mama gibi Hiçbir ücret talep edilmeyecektir” deniliyor. Başka bir gönüllü bakıcısını arayan hayvan ise siyam kedisi. Kedinin sahibi, kendisinin seyahetlerinden dolayı kediye bakamadığını bu yüzden kedisine gönüllü bakıcı aradığını belirtiyor.
MUSTAFA ÖZÇELİK
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.