Göl suyu en güvenilir su
Yayınlanma:
Beyşehir Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü su alma yapısındaki kapalı ve durgun su alma yerine sürekli sirkülasyonu olan bir yapıyı kurarak paslanmaz çelik filtre takma yöntemi ile daha sağlıklı su almaya başladı.
Beyşehir Belediyesi Su İşleri Müdürü Mustafa Parlar yaptığı açıklamada Beyşehir halkına en kaliteli içme suyunu sunduklarını söyledi. Parlar, “İçme Suyu Arıtma Tesisine pompalanan suyun kaskat havalandırıcıda oksijen kazandırılması ile demir ve mangan gibi bileşiklerin ayrıştırılması ile ön klorlaması yapılıp durultuculara alınmakta burada çökeltme işlemi yapıldıktan sonra hızlı kum filtrelerine alınıp burada filtreden geçirilerek perdeleme ve son klorlaması yapılarak halkımızın içme ve kullanma suyu olarak kullanıma sunulmaktadır. İçme suyu arıtma tesislerimizde hergün suyun tahlilleri yapılmakta olup daha sağlıklı su verebilmek için çalışılmaktadır.Ayrıca sağlık bakanlığı halk sağlığı birimlerimiz yaz döneminde her hafta periyodik olarak şehrimizin muhtelif yerlerinden su numuneleri alıp bakteriyolojik analizleri yapılmaktadır” dedi.
Halkımızın bilinmeyen su kaynaklarından su içmemeleri gerektiğini, Beyşehir Gölünden alınan suyun 24 saat otomatik olarak ön klorlama ve son klorlamanın yapıldığını güvenle tüketilebileceğinin altını çizen Su İşleri Müdürü Mustafa Parlar; “Her yıl mutlaka Ahmet Refik Saydam hıfzısıhha merkezi başkanlığı gıda güvenliği ve beslenme araştırma Müdürlüğünde suyun bütün parametrelerine bakılarak analizleri yapılmakta. Bugüne kadar
yapılan denetimlerde hiçbir bakteriye rastlanılmazken, çevredeki en kaliteli içme suyu Beyşehir gölünden alınan su olduğu bilimsel verilerle ortaya konmuştur” diye konuştu.
Gündem





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.