Gökyüzündeki milli   takımımızda görev değişimi

Gökyüzündeki milli takımımızda görev değişimi

Türkiye’nin gökyüzündeki milli takımı olan Türk Yıldızları Akrobasi Timi'nde görev değişimi gerçekleşti. Türk Yıldızları Yeni Tim Liderliğine Hava Pilot Binbaşı Hasan Kocabaş atandı.

3 yıldır başarılı bir şekilde Türk Yıldızları Filo Komutanı olarak görev yapan Hava Pilot Yarbay Mehmet Kemal Koyunluoğlu görevini Binbaşı Hasan Kocabaş’a bıraktı. Türk Yıldızlarına 2013 yılında katılan Hava Pilot Binbaşı Hasan Kocabaş, çalışkanlığı ve örnek kişiliğiyle herkesin takdirini kazandı. RF4 keşif pilotu olarak da görev yapan Binbaşı Kocabaş, Eskişehir ve Malatya’dan sonra Çiğli’de KT-1 eğitim uçaklarında bir dönem öğretmen pilot olarak görev aldı. Yıllardır Konya’da bulunan 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’daki Türk Yıldızları Filo Akrobasi timinde görev yapan Binbaşı Hasan Kocabaş’a yeni görevine geçtiğimiz günlerde başladı.

whatsapp-gorsel-2024-04-15-saat-09-34-11-b1b6b1a4.jpg

Isparta doğumlu olan Hava Pilot Binbaşı Kocabaş, Türkiye’nin gökyüzündeki gururu olan Türk Yıldızları Akrobasi Timi’ne komutanlık edecek. 42 yaşındaki Hava Pilot Binbaşı Hasan Kocabaş da solo lider olarak yer aldığı ekipte uçmak için fiziksel, zihinsel ve donanım olarak en üst seviyede olmak gerektiğine vurgu yaptı. Türk Yıldızları’nda görev yapmanın ciddi sorumluluklar istediğini kaydeden Binbaşı Kocabaş, “Bunlar çok önemlidir ancak bununla birlikte Türk Yıldızları'nda görev yapmak, gökyüzünde bayrağımızı dalgalandırmak ve milletimizi temsil etmek bunlar çok ciddi sorumluluklardır.

whatsapp-gorsel-2024-04-15-saat-09-34-11-10733df3.jpg

Sorumlulukların bilinciyle bunu yaşam tarzı haline getirip en iyi şekilde görev yapmaya çalışıyoruz. Başarının altındaki en büyük sır da motivasyonumuz da buradan geliyor” dedi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İbrahim Büyükeken

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum