Gökhan Tozoğlu: Halktan kopuk bir zihniyetle karşı karşıyayız

Gökhan Tozoğlu: Halktan kopuk bir zihniyetle karşı karşıyayız

Siyasi partilerin Konya'daki il başkanları; fikirlerini, siyasi görüşlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini bugün Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu'nun yazısı şu şekilde:

Halktan kopuk bir zihniyetle karşı karşıyayız

2020 yılını tüm zorluklarıyla 4 gün önce tamamladık ve Allah'ın izniyle 2021 yılına başlangıç yaptık. Pandemi sebebiyle dünya genelinde zor bir yıl oldu. Ülkemizde ise zorluk ne yazık ki daha fazla hissedildi. Özellikle pandemi öncesinden başlayan ekonomik kriz, pandeminin de etkisiyle zirve noktasına çıktı ve vatandaşlarımız kendilerini  çok ağır bir krizin içinde buldular.

Türkiye, hem coğrafi durumu hem de tarihten gelen özellikleriyle çok kıymetli bir noktadadır. Nüfusu Avrupa ülkelerine göre gençtir. Toprakları tarım yapmaya müsaittir. Sanayinin gelişmesi oldukça kolaydır. Ulaşım imkanları geniştir. Bu özellikleri sebebiyle ülkemiz dengi olan diğer ülkelerden ayrışsa da maalesef ülkemiz demokratik gelişmişlik anlamında giderek geriye düşüyor. Hukuka güven her geçen gün azalıyor. Fikir özgürlüğü, liyakat prensibi, farklı fikirlere tahammül artık ülkemizde bir hayal haline gelmiş durumda. Hal böyle olunca da tüm olumlu özelliklerine rağmen ülkemiz ekonomik olarak çok zor günler yaşıyor.

2020 yılının başı ile sonu arasında Türk Lirası ABD doları karşısında yüzde 25'ten fazla değer kaybetmiş durumda. Yıl sonundaki faiz hamleleri olmasaydı bu oran muhtemelen yüzde 40  seviyesinde olacaktı. Son hamle ile yüzde 17 gibi fahiş bir faiz oranıyla yaşamak zorunda kalan bir ülke olduk. Merkez Bankası rezervleri eksiye düşmüş durumda. Daha da acısı hep övündüğümüz genç nüfusumuzun yaklaşık yüzde 70'i artık ülkemizde yaşamak istemiyor. Yani fırsatını bulsalar başka bir ülkeye özellikle Avrupa ülkelerine gidip bir daha dönmemek niyetindeler. 

Üniversitelerin hali içler acısı, apartman katlarına yerleştirilen, mantar gibi çoğalan üniversiteler var ama içinde eğitim, hoca, teknik imkan maalesef yok. Mezunlara iş yok.  Üniversite öncesi eğitimde de yıllardır tehlike çanları çalıyor ama duyan yok. Tarımdan fazlasıyla uzak, babasının kontenjanından bakan olmuş bir kişinin bakan olduğu ülkemizde yerli ve milli bir tarım ve hayvancılık politikamız yok. Su sorunu hem şehrimiz hem de ülkemiz için artık orta veya uzak bir tehlike olmaktan çıkıp yakın hem de çok yakın bir sorun haline gelmiş durumda. Ancak tedbir alan, çözüm düşünen yok.  Özellikle yerelde hem büyükşehir hem de ilçe belediyeleri pandemi sürecini iyi yönetememelerine rağmen algı operasyonları ile billboardlardaki reklamlarla süreci idare etme gayretindeler. Meseleleri artırmak mümkün. Bu ve benzeri meseleleri dile getirdiğinizde, örneğin pandemi sebebiyle neredeyse aç kalan esnafın sorunlarını söylediğinizde ülkenin cumhurbaşkan, söylemi abartılı bulup  "al keyif çayı iç" deme noktasına gelmiş ise halktan kopuk bir zihniyet ile karşı karşıyayız demektir.

2021'den bekletimiz, çözümdür, umuttur, demokrasidir, insan haklarıdır, özgürlüklerdir, liyakattir, ehliyettir, hakkaniyetli yönetimdir, hukuk devletinin tabana yayılmasıdır, ekonomik refahtır. Ülkemizin çocuklarının gençlerinin yüzünün gülmesi mutlu olmalarıdır. Evini geçindiremediği için intihar eden babaların olmadığı bir ülkedir. Pazardan çürük sebze meyveleri toplamak zorunda olan kadınlarımızın olmadığı bir sistemdir. Bir yanda lüks şatafat debdebe içerisinde yaşarken diğer yandan  fakir fukaraya, dini söylemlerle sabır ve şükür dersi veren sonradan görmelere ders verildiği bir ülkedir.

Böyle bir ülke hayal değil. Yeter ki yönetim ehil ellere verilsin. İYİ kadrolar iş başına getirilsin. 2021 bu anlamda ülkemizde muhtemel bir ekren seçim neticesinde yönetim kadrolarının değişeceği bir senedir. Unutmamak gerekir ki gecenin en karanlık anı şafağın sökmeye en yakın olduğu andır. Bu anlamda İYİ Partili kadrolar hazırdır ve Türkiye'yi yönetmeye, milletimize hizmet etmeye taliptir.

2021 Allah'ın izniyle İYİ'lerin senesi olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.