Giyim devi ekonomik krizin etkisiyle 1500 kişiyi işten çıkardı

Giyim devi ekonomik krizin etkisiyle 1500 kişiyi işten çıkardı

Türkiye ve dünya genelinde ekonomik kriz etkisini artırdı. Son olarak giyim sektöründe faaliyet gösteren dünya devi 1500 kişiyi işten çıkarma kararı aldı.

Türkiye dünya genelinde ekonomik krizin etkileri görülüyor. Tasarruf etmek maksadıyla şirketler çok sayıda çalışanlarının işine son veriyor.

tttt-scaled.jpg

Türkiye'de birçok şehirde kapanan şirket sayısındaki artış dikkatlerden kaçmamıştı. Söz konusu şirketlerin de ekonomik kriz nedeniyle kepenk indirdiği biliniyor.

134p.jpg

Dünyada devam eden global krizin etkisini artırması halinde kapanmaların hızlanacağı söyleniyor. 

Giyim devi H&M'den yapılan açıklamada, şirketin maliyetleri azaltmak ve verimliliği daha da artırmak için eylülde küresel bir program başlattığı hatırlatıldı. H&M'nin Türkiye'de de mağazaları var.

0x0-hm-turkiyeden-saglik-calisanlarina-destek-1586777148865.jpg

Söz konusu programın idari ve genel giderlerle ilgili olduğu belirtilen açıklamada, "Ayrıca program, iş gücünün yaklaşık 1500 pozisyon azaltılmasını gerektiriyor." denildi.

Açıklamada, yaklaşık 155 bin kişiyi istihdam eden şirketin söz konusu programının, yılda 2 milyar İsveç kronu (190 milyon dolar) tasarruf sağlayacağı kaydedildi. Söz konusu tutar günde yaklaşık 10 milyon lira tasarrufa denk geliyor.

H&M Üst Yöneticisi (CEO) Helena Helmersson, konuya ilişkin değerlendirmesinde, söz konusu maliyet ve verimlilik programının H&M'i yeniden gözden geçirmeyi içerdiğini belirterek, "Çalışma arkadaşlarımızın bundan etkileneceği gerçeğini çok önemsiyoruz. Meslektaşlarımızın bir sonraki adımları için mümkün olan en iyi çözümü bulmalarını destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Avrupa'da tüketiciler artan enflasyonla mücadele ederken, H&M'in, azalan talep nedeniyle 1.500 kişiyi işten çıkaracağını açıklayarak işten çıkarmalara başlayan ilk büyük Avrupalı ​​perakendeci olması dikkati çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.