“Gittiğimiz her yerde Konya'mızı anlatırız”

“Gittiğimiz her yerde Konya'mızı anlatırız”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Selçuklu devletine uzun yıllar başkentlik yapmış Konya'nın evladı olmaktan gurur duyduğunu söyleyerek, “Bizler Mevlana torunuyuz. Gittiğimiz her yerde de Konya'mızı anlatırız” dedi

Merhaba Gazetesi, Konyalı olup da başka şehirde yaşayan Konyalı bürokratların ve kıymetli isimlerin Konya sevgisini sayfalarına taşıyor. 2021 yılından bu yana T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Konyalı Faruk Özçelik, gazetemize Konya sevgisini anlattı.

KONYA İSLAM TARİHİNE VE DÜNYAYA DAMGA VURMUŞ BİR ŞEHİR

Konya'dan ilk çıkışının 1983 yılında üniversite gerekçesiyle olduğunu hatırlatan Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Konya'nın en çok sevdiği yemeğinin de etli pilav olduğunu aktardı. 2 haftada bir Konya'ya geldiğini, hayatı boyunca Konya ile bağlantısını hiç kesmediğini kaydeden Özçelik, “Mevlana torunu olmak bizler için övünç kaynağı. Konya, Selçuklu devletine başkentlik yapmış bir şehir. İslam tarihine, dünya tarihine damgasını vurmuş bir şehir. Konya, farklı medeniyetlere ev sahipliğği yapmış bir şehir. Gerçekten Konya, Türkiye için de çok kıymetli bir şehir” şeklinde konuştu.

KONYA ORGANİZASYONLARINA KATILMA KONUSUNDA HASSASİYETİM VAR

Konya'nın her yönüyle çok zengin bir şehir olduğunun altını da çizen Özçelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Görev yaptığım şehirlerde hemşehrilerimiz tarafından yapılan organizasyonlara katılma noktasında her zaman ayrı bir hassasiyet göstermişimdir. Konya demek, birliktelik demek. Konya demek, kardeşlik demek. Konya demek, dayanışma demek. Hemşehrilerimizle birliktelik duygumuzu, kardeşliğimizi geliştirmek ve dayanışmamızı artırmak adına bir araya gelmeyi hep fırsat olarak gördüm. Gittiğim her yerde de Konya kültürünü anlatmaya çalıştım. Bunun mücadelesini verdim. Dediğim gibi Konya çok zengin bir şehir. Bu zenginliği paylaşmak bizim için önemli bir sorumluluk.”

FARUK ÖZÇELİK KİMDİR?

Faruk Özçelik, kamu yöneticisidir. Özçelik, 1968 yılında Konya'nın Hadim İlçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi ile Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nü bitirdi. Meslek hayatına Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Özçelik, aynı kurumda ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda Müfettiş ve Başmüfettişlik görevlerinde bulundu. 2003-2009 yıllarında Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olarak, 2009-2014 yıllarında Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürü olarak görev yaptı. Ayrıca; Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği,Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. Denetim Kurulu Üyeliği,Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Türkiye Halk Bankası A.Ş. Denetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 26 Ocak 2014 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı olarak atandı. 2021 yılının Eylül ayında T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı olarak atandı. Özçelik, evli ve iki evlat babasıdır. Futbol, voleybol ve atletizm sporları ile ilgilenmektedir. Fransızca, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.