‘Girişimciyi destekleyen bir hükümet yönetiyor ülkeyi’

‘Girişimciyi destekleyen bir hükümet yönetiyor ülkeyi’

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Konya Şubesi’nin Girişimci Buluşmalarının bu ay ki konuğu Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı oldu.

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Konya Şubesi’nin Girişimci Buluşmalarının bu ay ki konuğu Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı oldu.

Programın açılışında konuşan GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Ceylan, “Milletimizin istikrardan yana kararı bizleri de memnun etti. Sanayiciyi ve iş alemini memnun etti. Çünkü asıl olan sürekliliktir. Sanayide, üretimde asıl olan istikrar ve sürekliliktir. Milletimizin bu kararının sonucunda seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize ve bizim milletimizin geleceğinden etkilenen, etkilenecek olan diğer ümmetlere de hayırlı olmasını diliyorum. Her zaman ifade ettiğimiz gibi ticarette süreklilik esastır” dedi.

Girişimciyi destekleyen bir iktidar olduğuna vurgu yapan Ceylan, “21 yıldır girişimciyi destekleyen bir iktidar yönetiyor ülkemizi. Yirmi yıl önce daha evvel hayatımızda bulunmayan bir kavram hayatımıza girdi, girişimcilik kavramı. Eskiden mucit denirdi, icat sahibi. Şimdi girişimci kavramı hayatımıza girdi. Ve bu girişimci kavramıyla birlikte devlet destekleriyle ilgili onlarca farklı plan ve program açıklandı. Devlet girişimciyi desteklemek istedi ve yirmi yıldır bu alanda çalışmalar yapıyor. Dünya ortalamasının üzerinde bir destek programı hazırlıyor ve bunu her fırsatta her yıl yenileyerek sunuyor. Bizler de birçoğunu takip ediyor ve biliyoruz. Dolayısıyla ülke ekonomilerine girişimciler kalkındırır. Ülke ekonomileri girişimcilerin omuzlarında yükselir” diye konuştu.

TARIMSAL MAKİNE ÜRETİMİNDE LİDER ŞEHİR

Programın konuğu Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı ise Türkiye’de 391 Organize Sanayi Bölgesi bulunduğunu, Konya’nın da 11 adet Organize Sanayi Bölgesi ile 6. Sırada olduğunu ifade ederek, “150 faydalı model tescili ile Türkiye 5.'incisiyiz. 2 bin 104 tasarım tescili ile Türkiye 7.'ncisiyiz. 84 patent tescili ile Türkiye 7.'ncisiyiz. 2 Faal Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile Türkiye’de 5. sıradayız. Sanayi sicil verilerine göre 9 bin 348 kayıtlı firma ile Türkiye’de 4. sıradayız. Tarımsal makine ve ekipman üretiminde Türkiye’de lideriz. Araç üstü ekipman üretiminde Türkiye pazarının yüzde 70’ine sahibiz. Yivsiz av tüfeği üretiminde Türkiye’de birinci, savunma sanayisinde Türkiye’de ilk beşteyiz. Lisanssız güneş enerjisi kurulu gücünde 644,13 MW ile Türkiye birincisiyiz. İhtiyaç fazlası satın alınan lisansız elektrik üretiminde 64.947.90 MWh ile Türkiye birincisiyiz. Yaklaşık 3 bin ihracat yapan firma, asansör aksam üretiminde lider, değirmen makinelerinde lider, tek birincil alüminyum üreticisi ve gıda üretiminde Türkiye’de söz sahibiyiz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.