Girişimcilere Yönelik Uygulamalı Proje Eğitimi Sertifikaları Verildi

Girişimcilere Yönelik Uygulamalı Proje Eğitimi Sertifikaları Verildi

Erciyes Üniversitesi, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve Erciyes Teknopark’ın ortaklaşa düzenlediği ‘Girişimcilere Yönelik Uygulamalı Proje Eğitimi’ sertifikaları verildi.ORAN Toplantı ve Konferan...

Erciyes Üniversitesi, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve Erciyes Teknopark’ın ortaklaşa düzenlediği ‘Girişimcilere Yönelik Uygulamalı Proje Eğitimi’ sertifikaları verildi.

ORAN Toplantı ve Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika töreninin açılış konuşmasını Proje Koordinatörü Doç. Dr. Birol Akgül yaptı. Doç. Dr. Bilal Akgül, “Yaptığımız eğitimler bizim gönüllü olarak yaptığımız eğitimlerdi. Proje alanında faaliyet gösteren Türkiye’nin en değerli kurumlarından biri olan kalkınma ajansının bu alanda uzmanlardan oluşan bir grupla beraber bir araya gelmesi büyük bir sinerji yarattı. Teknopark Genel Müdürümüz ile görüştük. Teknopark ile beraber işbirliğini bütünleştirince olağanüstü bir sinerji yakaladık. Hem eğitim kalitesinin hem de içeriğinin zenginleşmesi açısından çok güzel bir program gerçekleşti” dedi.

Eğitim alanlar adına konuşma yapan Odaklı Yerel Kalkınma Kulübü (OYKA) Başkanı Harun Karaman ise, “Süreçte arkadaşlarımız projeciliğin temeli olan proje yazma durumuna geldi. Bunun yanı sıra 33 arkadaşımız Kayseri ilçeleri ilçelerine, kaymakamlıklara ve belediyelere dağılarak sorunları yerinde tespit etti ve proje haline getirerek ajansa sundu. Bu süreçte desteklerini bizlerden esirgemeyen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Proje Eğitmeni Ali Öztüfekçi ise proje hakkında bilgiler vererek, “İki yıl önce masa başında oturduğumuzda aslında bugünleri, bu anları adım adım görmüş ve planlamıştık. Daha sonra ajansımızla yaptığımız istişarelerde bu çalışmayı yapmayı, arkadaşlarımızın vatana, millete faydalı şeyler yaratacağını beraber değerlendirdik. Bunun ardından ne kadar hızlı hayata geçtiğini görmek açıkçası ben çok umutlandırdı” diye konuştu.

ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşçı da eğitim alanları her zaman ajanslarına beklediklerini ve birlikte güzel işler yapılabileceğini kaydetti. Teknopark Genel Müdürü Bilgin Yazlık projeler için Teknopark’ın çok önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından eğitim alan 55 kişiye sertifikaları takdim edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.