Girişimciler Ekim’de Konya’da buluşuyor

Girişimciler Ekim’de Konya’da buluşuyor

Girişimci ve işadamlarının koordinasyonunu ve iş birliğini sağlamak, girişimciliği desteklemek amacıyla genç girişimciler, yatırımcılar ile Konya’da Türkiye Girişimci Buluşması ve Fuarı’nda bir araya geliyor.

Konya, Ekim ayı başında girişimcilik adına çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Girişimcileri desteklemek, yatırımcı bulmalarını sağlamak ve özendirmek amacıyla Türkiye’de ilk kez düzenlenen Türkiye Girişimci Buluşmaları’na başvurular başladı.Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Konya Şubesi tarafından düzenlenen, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, KOP, KOSGEB, MEVKA, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası ve Konya Teknik Üniversitesi’nin desteklediği proje; ülkemizde faaliyet yürüten alanında lider firmaları ve iş dünyasının önemli isimleri, akademisyenleri ve ülkemizin kalkınmasında öncü olan girişimcilerimizi, yatırımcılar ile bir araya getirmeye hazırlanıyor. Organizasyon için başvurular başladı.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ; GİRİŞİMCİLİK

Girişimci İşadamları Vakfı Şube Başkanı Fatih Ceylan, Türkiye’nin geleceği açısından projenin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Ülkedeki birçok girişimcinin fikirlerini yatırımcılarla buluşturmakta sorunlar yaşadığını ifade eden Ceylan, Türkiye Girişimci Buluşmaları ve Fuarı’nın her iki taraf içinde büyük bir fırsat olacağını söyledi.  300 girişimci, 100 firma ve 30.000 katılımcı ile girişimlere fayda sağlamayı ve sektörde öncü girişim sahiplerinin deneyimlerini katılımcılara aktararak yerli ve milli girişimciliği güçlendirmeyi, girişimcilik ekosistemine katkı sunmayı amaçladıklarını dile getiren Ceylan, “Girişimci ile yatırımcıyı bir araya getirerek ülke ekonomisine ve yeni girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırarak istihdama katkı sunmayı hedefliyoruz”dedi.

30 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Girişimcilik alanı için bir milat olacak organizasyonun, 30 Eylül/1-2 Ekim 2020 tarihinde Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirileceğini ifade eden GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, organizasyon sayesinde start-uplar, üniversiteler, teknoparklar ve Ar-Ge merkezlerinden girişimcilerin projeleri  ile yatırımcılar aynı  platformda buluşacağını vurguladı. Türkiye Girişimci Buluşması ve Fuarı’nın, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirileceğini ve bu anlamda çok değerli olduğunu kaydeden Şube Başkanı Ceylan, “Yaklaşık 300 girişimcinin katılacağı etkinlikte girişimciler 3 gün boyunca ürünlerini, hizmetlerini ve fikirlerini yatırımcı ile buluşturacak. Alanında duayen firmaların stantları, zirve programı, B2B görüşmeleri,  girişimcilik kongresi ve 8. GİV Girişimcilik Ödül töreni program kapsamında yer alacak. Çok çeşitli başlıklar altında düzenlenen oturumlarda konunun uzmanları, iş ve sanayi dünyası temsilcileri,  akademisyenler ile kamu kurum yetkilileri ziyaretçilerle bir araya gelecek. Sektörün büyük şirketleri ve uzmanların, projelerinizde fark ve etki oluşturmasına yardımcı olacak ilham dolu deneyimleri, tavsiyeleri derinlemesine inceleme fırsatı yakalanmış olacak” diye konuştu.

ÖDÜLLER DE VERİLECEK

Türkiye Girişimci Buluşmasında, birçok ödül de sahiplerini bulacak.  Girişimciliği destekleyerek başarılı girişimcilerin ödüllendirildiği GİV - Girişimcilik Ödülleri bu yıl, GİV  Özel Ödülü, Kurumsal  Girişimcilik Ödülü, Yeni  Girişimcilik Ödülü, Üniversite  Girişimcilik Ödülü, Kamu Yönetimi  Ödülü, Akademisyen Ödülü, E-Ticaret Ödülü ve Proje / Fikir Ödülleri  (Para Ödülü) olmak üzere 9 kategoride yeni sahiplerini Girişimci Buluşmaları’nda bulacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Türkiye Girişimci Buluşması’nda yer almak isteyen girişimciler için başvuru süreci de başladı. Başvurulan 15 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Ön değerlendirme sonuçlarının 30 Temmuz’da açıklanacağı organizasyonda fuara katılmaya hak kazanan girişimcilerin isimleri 11 Eylül tarihinde netleştirilmiş olacak. 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.