Gidiş dönüş otobüs bileti 4 bin lira oldu! Fiyatı duyan vatandaş çılgına döndü

Gidiş dönüş otobüs bileti 4 bin lira oldu! Fiyatı duyan vatandaş çılgına döndü

Türkiye'de son yıllarda en çok zam gelen ürünler arasında otobüs bileti yer alıyor. Son olarak gidiş dönüş otobüs biletinin 4 bin lira olmasına aileler sert tepki gösterdi.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişat devam ediyor. Vatandaş bu süreçte nasıl bir yol ve yöntem izleyeceğini bilmiyor. Tasarruf tedbirleri ise işe yaramıyor. En çok zam gelen ürünler arasında otobüs bileti de yer alıyor. Son olarak otobüs biletlerine yapılan zamlar durumun ciddiyetini ortaya koydu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı. Nisan ayında bir önceki aya göre fiyatı en fazla artan temel başlık, yüzde 34,24 oranla karayolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı oldu.

bilet.webp

GİDİŞ DÖNÜŞ AİLECEK OTOBÜS BİLETİ 4 BİN LİRA TUTUYOR

3 çocuğu olan bir vatandaş, “Gezmeye gitmiş olsaydık 500 liradan 4 kişi 2 bin lira yol parası yapıyor. 2 bin TL gidiş dönüş, 4 bin lira. Kızım bayramda geldi gitti 650 liraya bilet aldık. Onun da en ucuzunu aldık. Çocuk gelmesin mi bayramda okuyor diye. Onun için bilet fiyatlarından çok şikayetçiyiz. 10 bin lira maaşla nasıl geçinelim” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum