Gezici anaokulu çocukların ayağına gidiyor

Gezici anaokulu çocukların ayağına gidiyor

Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, anaokuluna ilgiyi artırmak amacıyla başlattıkları gezici anaokulu çalışmasından yüksek verim aldıklarını söyledi.

Şahin yaptığı açıklamada, okul öncesi eğitimin çocuğun gelişimine yaptığı katkılar nedeniyle, anaokulu sayısını mümkün olan en üst seviyeye çıkarmaya çalıştıklarını belirtti. 
Bazı ilköğretim okullarının ana sınıfları bulunmadığını dile getiren Şahin, ana sınıfı olmayan yerlerdeki çocuklara ulaşabilmek ve anaokulu bilincini velilere de aşılayabilmek için bir otobüsü gezici anaokulu haline getirdiklerini ifade etti. 
Bu gezici anaokulunun ana sınıfı olmayan bir ilköğretim okulunun bahçesinde 2 ay süreyle eğitim hizmeti verdiğini anlatan Şahin, ''Bir eğitim yılında gezici anaokulu 4-5 okulu dolaşıyor. Okul müdürlerimiz, bölgelerinde 5-6 yaşlarındaki çocukların ailelerini bu konuda bilgilendiriyor. Öğrenci velileri de bu olanaktan yararlanmak için çocuklarını bu gezici anaokuluna getiriyor'' dedi. 
Anaokulu bilincini artırma amacıyla başlattıkları gezici anaokulu çalışmasından yüksek verim aldıklarını bildiren Şahin, şunları kaydetti: 
''Gittiğimiz okullarda, az sayıda öğrencinin ilgi göstermesini beklediğimiz yerlerde bile otobüsün içi öğrenci almadı. Ailelerin gösterdiği ilgiden de çok memnun kaldık. Biz burada sadece öğrencilere anaokulu eğitimi vermeyi değil, toplumda anaokulu bilincini yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Konya'da halen bir tane gezici anaokulu hizmet veriyor. Selçuk Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesinin katkısıyla gerçekleştirdiğimiz gezici anaokulu sayısını 2'ye çıkarmayı planlıyoruz. Bu konuda Konya Büyükşehir Belediyesine başvurumuzu yaptık.'' 
Şahin, Karatay ilçesinde bulunan İbrahim Sulhiye Kamanlı İlköğretim Okulunda farklı bir durumla karşılaştıklarını, gezici anaokulundan yararlanmak isteyen öğrencilerin sayısının çok fazla olması nedeniyle bu okula prefabrik bir anaokulu binası yapıp eğitime

başladıklarını sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.