Gençlik Merkezi Eurodesk Temas Noktası Oldu

Gençlik Merkezi Eurodesk Temas Noktası Oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi Kılıçarslan Gençlik Merkezi, Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından Eurodesk Temas Noktası olarak kabul edildi.

Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Gençlik Programı Genel Koordinatörlüğü Eurodesk Türkiye Birimi, “Gençlik Bilgilendirmesinin” Türkiye’nin en ücra köşelerine kadar yayılması ve Eurodesk Türkiye Bilgi Ağı’nı oluşturan kurum ve kuruluşlara yenilerini eklemek amacıyla yaptığı çağrıya olumlu cevap veren kurum ve kuruluşları açıkladı.
Çağrıya karşılık veren 44 kurum ve kuruluşun başvurularının değerlendirme işlemini tamamlayan Eurodesk Türkiye Birimi, Eurodesk Temas Noktası ağına, Konya Büyükşehir Belediyesi Kılıçarslan Gençlik Merkezi’nin de aralarında bulunduğu 27 kuruluşu dahil etti.
Böylece, Konya Büyükşehir Belediyesi Kılıçarslan Gençlik Merkezi, Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından, gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa Fırsatları hakkında bilgi vermekle yetkilendirilmiş oldu.
Tüm AB ve diğer program ülkelerinde kurulmuş olan Eurodesk, Türkiye'de Ulusal Ajans tarafından 2008 yılında faaliyete geçirildi.
MERHABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.