Gençlere ulaşmalıyız

Gençlere ulaşmalıyız

AGD'nin bayramlaşmasında konuşan Karatay Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Şen, “Her mahallede oturan gencimize ulaşmalıyız. Çok çalışmamız gerekiyor” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi mensupları, bayramlaşma etkinliğinde bir araya geldi. Dernek binasında gerçekleştirilen bayramlaşma programına; Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa, Genel İdare Kurulu Üyesi Ahmet Yalçın, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Avukat Hasan Hüseyin Uyar, Karatay Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Şen, AGD Bölge Başkanları Bahri Kırışık, Rauf Büyüktermiyeci, AGD Konya Şubesi Teşkilat Başkanı Esat Ergener, Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Halit Arık, Cansuyu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Konya Şube Başkanı İsmail Tozan, İRŞAD Dayanışma Vakfı Konya Şube Başkanı Ali Galip Doğan ve dernek mensupları katıldı.

img_2024.jpg

AGD DÖNÜM NOKTASIDIR

Programda konuşan Karatay Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Şen, hayatın sert ve tatlı yönlerinin olduğunu ifade etti.  “Acı ve sert yönlere karşı çözüm getirecek ocak, AGD'dir” dedi. “AGD'nin çalışmalarını izliyoruz. Güzel çalışmalara imza atıyorlar. Gençlerin bu çalışmaları, müthiş bir ahenk meydana getiriyor” diyen Şen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kendini sosyal demokrat olarak gören bir kadının AGD dergisinde röportajını okudum. Bayramın zevkinin ne olduğunu o yaşına kadar bilememiş. Üniversitede öğretim üyeliği yaparken, bir öğrencisi bu hoca ile yakından ilgileniyormuş. Öğrencisi hocasını bir gün AGD'ye davet etmiş. Davetin ardından 'Davam' isimli kitabı takdim etmiş. Hoca, o kitabı baştan sona kadar okumuş. Genç, üniversitenin AGD temsilcisiymiş. Hoca, hayatının dönüm noktasını o genç ile tanıştığı gün olarak görüyor. Bu mükemmel bir olay. Sayfalara yazılmamış, bunun gibi binlerce örneğimiz vardır. Ama bu, en canlı örneğidir. Konya'da her mahallede oturan gencimize ulaşmalıyız. Çok çalışmamız gerekiyor. O kardeşlerimizi ve büyüklerimizi ahlak ve maneviyat ile işlemeliyiz.”

img_2014-001.jpg

KURMAY YETİŞTİREN KURULUŞUZ

Etkinliğin selamlama konuşmasını yapan  AGD Bölge Başkanı Rauf Büyüktermiyeci, eski adı ile Milli Gençlik Vakfı (MGV) olan AGD'nin 1975 yılında rahmetli Erbakan hocanın besmelesi ile yola çıktığını ve bu yıl 43. döneminin sürdürüldüğünü belirtti. Böyle bir camianın içinde bulunmanın ayrı bir değerinin olduğunu vurgulayan Büyüktermiyeci, “43 yılda sanki hiçbir şey yapmamışız gibi görebilirler bizi. Ama yaptıklarımız boşa gitmedi. Karşılığını alacağız. Allah'a bu bayramda ihlaslı çalışma gücü vermesi için dua ediyoruz. AGD'nin tarifini, 1990 yılında Erbakan hocamızın ağzından işittik. MGV'nin Milli Görüş kuruluşlarına kurmay yetiştiren kuruluş olduğunu ifade etti” diye konuştu.

img_2022.jpg

İSLAM ALEMİNE UMUT OLACAĞIZ

AGD Konya Şubesi Teşkilat Başkanı Esat Ergener de, Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S)'in hadislerine dikkat çekerek, “Efendimiz, Müslümanların iki bayramı olduğunu söylemiştir. Birincisi Ramazan bayramı, ikincisi de Allah-u Teala'nın ahiret gününde oruçların sevabının alındığı günkü bayramdır demiştir” şeklinde konuştu. Ergener, daha sonra şunları kaydetti: “Günümüzde Kur'an-ı Kerim'in birçok ayeti kerimesi önümüzdeyken, insanlarımız bununla alakalı hiçbir şey yapmamaktadır. Faiz, Ramazan ayı içinde geçmiş yıllara göre yüzde 30 arttı. 17 milyar TL'ye yükseldi. Faizin dünya gerçekliği olduğunu savunuyorlar. AGD olarak; hem Milli Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO)'lara, hem de partimize ve İslam alemine faydalı nesiller yetiştirmek için çabalıyoruz. Bayramdan sonra yaz etkinliklerimize başlayacağız. Dinimizi daha iyi anlamamız için gençlerimizi yetiştireceğiz. Bayramda aramızda olmayan kardeşlerimiz, abilerimiz var. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

img_2020.jpg

img_2035-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.