Genç hafızlardan  mezuniyet sevinci

Genç hafızlardan mezuniyet sevinci

Mengene Nuri Osmaniye Kur’an Kursu’nda eğitimini tamamlayan öğrenciler için düzenlenen icazet töreninde 18 kız hafıza taç takıldı.

Karatay Müftülüğü’ne bağlı Mengene Nuri Osmaniye Kuran Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler mezuniyet sevinci yaşadı.

Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öğe de katıldı. Program Sultan Selim Cami Müezzin Kayyımı Ali Kıyak’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

KURAN'DAN ÖTE BİR HİZMET YOKTUR

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Nuri Osmaniye Kur'an Kursu Eğitim Ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Yöneticilerinden Ahmet Yurdanur, “Böyle güzel hizmetlerde bulunabilmeyi nasip ettiği için Allah’a şükrediyorum inşallah böyle hayırlı hizmetleri sürdürmeyi rabbim nasip etisin. Gelen misafirlere teşekkür ederim. Allah kuranla yaşamayı hepimize nasip etsin. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Kuran'dan öte bir hizmet yoktur. Allah bu hizmetleri çoğaltsın. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah bu yolda herkese ulaşmamızı nasip eylesin. Çitayı yükselterek hizmet vermemiz lazım. Etrafımıza iyi örnek olmalıyız. Yaşantımızla yaptıklarımızla gençlerimize iyi örnekler olarak onları hafızlık eğitimine teşvik etmeliyiz bugün mezun olan öğrencilerimiz ile birlikte çıtayı yükselterek çıtayı daha da yükselteceğiz evlatlarımız tebrik ediyorum” diye konuştu

whatsapp-image-2023-08-17-at-15-59-44.jpeg

ECDADA LAYIK BİR NESİL YETİŞTİRME DERDİNDEYİZ

Hafız olmanın ve hafız öğrenciler yetiştirmenin önemine değinen Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu ise “Bir nesil yetiştiriyoruz. Ecdada layık bir nesil yetiştirme derdindeyiz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Kur'an ahlaktır, edeptir. Ahlak bir milletin ruhudur. O istenmeyen manzaraların yaşanmaması için ahlaklı nesiller yetiştirmeye ihtiyacımız vardır. Nuri Osmaniye Kur'an Kursu her yıl göğsümüzü kabartıyorlar. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Velilerimizi tebrik ediyorum. Yavrularını en az 2 yıl bize emanet ediyorlar. Hafizelerimiz gençliklerinin en güzel yıllarını Kur’an’a adadılar. Nefeslerini yenip Allah rızası için bir araya gelmek zordur, tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı

whatsapp-image-2023-08-17-at-16-16-35.jpeg

KUR’AN’A HİZMET BİR ŞEREFTİR

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge de hafızlığın kolay bir iş olmadığını ifade ederek, “Hafızlık emek ister dua ister ve sabır ister. Ama hafızlık yaptırmakta bunun kadar emek ister ve sabır ister. Hafızlarımızın anne ve babalarını da canı gönülden kutluyorum. Nuri Osmaniye Kur'an Kursumuzun programları hep bereketli ve güzel geçiyor. Rabbim Hafizelerimizi nazardan korusun. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Hafizelerimizin giydiği taçlar ahirette de onları bulsun inşallah. Kur’an’a hizmet bir şereftir” şeklinde konuştu.

BİZİ BU İŞTE ÇALIŞTIRAN ALLAH'A ŞÜKÜRLER OLSUN

Kurs Yöneticisi Sıdıka Karagöz de “Geçen yıldan bu yana 25 hafızımızı mezun ettik. Hafizelerimiz büyük gayretle Kur'an’a sarıldı. Bazı zamanlarda çok zorlandılar ama başardılar. Bizi bu işte çalıştıran Allah'a şükürler olsun. Hafız, hayatı Kuranla güzelleştirmektir. Hafızlarımız için kendilerine nasip olan bu nimeti inşallah layıkıyla sürdürürler. Bu yolda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler taçları giydi. Taç giyme töreninde genç hafızların aileleri duygusal anlar yaşadı. Kapanışta ise ilahi grubunun söylediği eserler büyük ilgi gördü.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.