Geleceğin senaristlerine ödülleri törenle verildi

Geleceğin senaristlerine ödülleri törenle verildi

20 Ocak-30 Nisan 2021 tarihleri arasında Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sufi Sinema Günleri 2. Ulusal Senaryo Yazma Yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sufi Sinema Günleri 2. Ulusal Senaryo Yazma Yarışmasının ödül töreni Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. Ödül törenine Konya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Uzbaş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanvekili Esin Çelebi, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Sinema Yazarı İhsan Kabil ve davetliler katıldı.

YARIŞMAYA 19 SENARYO GÖNDERİLDİ

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, düzenlenen Sûfisin Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryo Yarışması'na toplam 19 senaryo gönderildiğini kaydetti. Yarışmada birincilik elde eden Mehmet Akif Güler, plaket ile birlikte 30 bin liralık ödüle layık görüldü. Güler, “Konya’da olmaktan ve bu yarışmaya katılmaktan dolayı onur duyduğunu kaydetti.

4-1-1200x800.jpg

TASAVVUF SİNEMA İÇİN CİDDİ BİR BİRİKİME SAHİP

Ödül töreninde açıklamalarda bulunan Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdussettar Yarar, şunları kaydetti: “Aynada gördüğün suret senindir, aynanın değil’ diyerek yola çıktığımız Sufi Sinema Günlerimizin ödül törenini gerçekleştiriyoruz. 2018 yılında ilk kez gerçekleştirdiğimiz ve turizmimize katkı sağlayacağını umduğumuz sufi sinema günlerimizin bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. Modern çağın en gelişmiş ve etkili sanatlarından sayılan sinema, bugünkü haliyle hem tasavvufun varlık ve evren görüşüne, hem de zaman ve zemin kabulüne en uygun sanattır, denilebilir. Sinema, Anadolu tasavvufunun temel görüşlerini en açık ve anlaşılır dille ifade etmenin de birincil aracıdır. Ayrıca tasavvuf, sinema sanatı açısından görüş/fikir ve senaryo haline gelebilecek büyük bir birikime sahiptir. Ülkemizde şimdiye kadar tasavvuf ve sinema arasındaki bağlama farklı mecralarda işaret edilse de dünya sinemasını etkileyecek, ayrıca ülkemizde sinema sanatının gelişmesine; tasavvufun, irfanın, medeniyetin anlaşılmasına katkıda bulunacak kalıcı çalışmalar çok fazla yapılmış değildir. Sûfi Sinema Günleri bu alanda büyük bir biliş ve görüş hazinesine sahip olduğumuzu işaret etmek gayretinin ifadesidir. Bu bağlamda Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ortak düzenlediğimiz 2. Sûfisin Uzun Metraj Sinema Film Senaryo Yarışması’na İslâm İrfanı ve Tasavvuf’un özünü anlatan senaryolar başvurdu. Yarışmaya ayrıca 20 Ocak 2021 – 30 Nisan 2021 tarihleri arasında mesai bitimine kadar 12 müracaat yapıldı. 2020 yılında COVİD 19 nedeniyle yapılamayıp, 2021 yılına kaydırılan 7 müracaat ile birlikte toplam 19 senaryo, yarışmamıza başvuru yaptı. Projeler Ali Bektaş, Enver Gülşen ve Fatih Sezgin tarafından ön eleme metoduyla değerlendirildikten sonra finale kalan 7 senaryo ana jüriye gönderildi. Yapılan toplantıda; “Karga” rumuzu ile yarışmaya katılan Mehmet Akif Güler’e ait ‘Cenneti Aramak’ adlı eser, 2. Sûfi Sinema Günleri Tasavvuf Konulu uzun Metraj Sinema Senaryosu destek ödülüne layık görüldü.”

4-3-1200x800.jpg

MEVLANA ŞEHRİNE HİZMET ETMEK BİR ONUR

Ödül töreninde açıklamalarda bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ise Mevlana şehrine hizmet etmek bir onurdur diyerek, şu ifadelere yer verdi: “Mevlana şehrinde yaşamak ve bu şehre hizmet etmek bizler için büyük bir onur. Bunun yanında tasavvufu da dünyaya anlatmak en büyük görevlerimizden birisi. Bu vesile ile baktığımızda TRT ile ortak şekilde hazırladığımız film platomuz da tasavvufu sinema yolu ile aktarmada ciddi bir etken olacak. Şehrimizin kültür ve sanatına elimizden gelen her desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.”

4-2-1200x800.jpg

PROJE KENDİNİ GELİŞTİREREK DEVAM EDİYOR

Düzenlenen yarışmanın her geçen gün kendini geliştirerek devam ettiğini kaydeden Jüri heyeti başkanı İhsan Kabil, “Sufi sinema günleri sinema sanatımız adına çok önemli. Özelikle bu proje gerçekten farklı ve üst bir seviyede olan bir proje. Her geçen gün kendini geliştiren bu proje özellikle katılım sağlayan senaryolara baktığımızda hakikaten manevi gerçekliği ve duyarlığı bize sunan çalışmalar. Ben bu vesile ile katılım sağlayan tüm yarışmacılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Son olarak bu yarışmayı düzenleyen ve katılım sağlayan herkese teşekkür eden Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanvekili Esin Çelebi, “Programı hazırlamada ciddi emekleri olan Abdüssettar Yarar beye çok teşekkür ediyorum. Bu proje çok büyük emeklerle bu güne geldi. Bu emeklerin yanında katılım sağlayan tüm yarışmacılar da eserlerini hazırlarken emek harcadı. Onların da kalemlerine sağlık” dedi.

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum