Gazze’de insanlık dramı büyüyor

Gazze’de insanlık dramı büyüyor

Terör devleti İsrail'in Gazze Şeridi'ne 40 gündür sürdürdüğü saldırılarda 4 bin 710'u çocuk, 3 bin 160'ı kadın olmak üzere 11 bin 500 kişi şehit oldu. Dünya ülkeleri ve İslam ülkeleri ise Gazze’de yaşanan katliama sessiz kalmaya devam ediyor

Terör devleti İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırılar 40. Gününü doldurdu. İsrail ordusunun ve hava kuvvetlerinin saldırılarında bugüne kadar 4 bin 710'u çocuk, 3 bin 160'ı kadın olmak üzere 11 bin 500 kişi şehit oldu. Dünya ülkeleri ve İslam ülkeleri ise Gazze’de yaşanan katliama sessiz kalmaya devam ediyor. Uluslararası hukuku hiçe sayan İsrail, Gazze’de soykırım suçu işliyor. ABD’nin ve Avrupa ülkelerinin de desteğini alan İsrail, Arap ülkelerinin ve diğer İslam ülkelerinin de sessizliğini fırsat bilerek Gazze halkına yönelik soykırım suçu işliyor.

İsrail, Gazze’de hastaneleri, sağlık kuruluşlarını, okulları, camileri ve kiliseleri bile hedef aldı. Gazze’deki hastanelerin neredeyse tamamı saldırılarda büyük zarar gördü. Özellikle Şifa Hastanesi, Kudüs Hastanesi gibi büyük hastanelerde büyük insanlık dramı yaşanmaya devam ediyor. Elektrik ve anestezi malzemelerinin eksikliği yüzünden yaralılar anestesiz ve karanlık bir ortamda tedavi ediliyor. Çok sayıda bebek ise tıbbi malzemelerin eksikliği yüzünden hayatını kaybetti. Terörist İsrail askerleri hastane bahçesine sığınan Filistinli sivillere bile ateş etti. Çok sayıda Filistin’in sığındıkları ve tedavi gördüğü hastanelerde şehit düştü.

3-3-muhammed-takiya.jpg

40 BİNDEN FAZLA BİNA SALDIRILARDA YIKILDI

40 gün boyunca Gazze’de 40 binden fazla bina tamamen yıkıldı. Yüzbinlerce insan evsiz kalırken, Gazze halkının bir kısmını başka bölgelere göç etmek zorunda kaldı. 2 binden fazla Filistinli yıkılan evlerin enkazın kalarak şehit oldu. Enkaz altında çıkarılmayı bekleyen binlerce Filistinlinin olduğu açıklandı. Gazze’de yaşanan insanlık dramı dünyanın farklı ülkelerinden milyonlarca insanı sokaklara döktü. Sadece İslam ülkelerinde değil Avrupa ülkelerinde ve ABD’de de yasaklanmasına rağmen İsrail aleyhine gösteriler yapıldı. Filistin halkına dayanışma gösterilerine büyük destek verildi.

3-1-1.jpg

KANSER HASTANESİ GAZZELİLER TÜRKİYE’YE GETİRİLDİ

Gazze’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan Türk halkı İsrail mallarına yönelik boykota tam destek verirken, Filistin halkının yaralarının sarılması için de seferber oldu. Türkiye, Gazze’de hastanelerde tedavi gören kanser hastanelerini Türkiye’ye getirerek, tedavi etmeye başladı. Mısır'ın El Ariş Havalimanı'ndan hareket eden uçaklar, Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Gazze'ye yönelik sağlık yardımları, hastalar ve yaralıların Türkiye'ye transferi için bugün Mısır'da yürüttüğü yoğun görüşme trafiğinin ardından, bazı hastalarla birlikte Mısır'dan Ankara'ya döndü. İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'den çıkarılarak, El Ariş Havalimanı'na ambulanslarla getirilen ve Cumhurbaşkanlığına ve Milli Savunma Bakanlığına ait uçaklara yerleştirilen hastaları, Esenboğa Havalimanında sağlık ekipleri karşıladı.

GAZZE’DE SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

Filistinli Gazeteci Muhammed Taqiya, Gazze’de yaşanan son gelişmeler hakkında Merhaba Gazetesi’ne bilgi verdi. Gazze halkının İsrail’in terör saldırılarına rağmen dimdik ayakta olduğunu dile getiren Takiya, “7 Ekim’den yana İsrail’in Gazze’de yaptıkları vahşeti ve soykırımı anlatacak kelime bulamıyoruz. Sözün bittiği yerdeyiz. Hastanelerde bebeklerimiz hayatını kaybetti. Yaralılarımız tıbbi malzeme eksikliği yüzünden şehit oldu. Binlerce ev İsrail saldırılarında yıkıldı. İnsanlarımız 40 gündür su sıkıntısı çekiyor, elektrik olmadan bombaların altında yaşamaya devam ediyor. Hepimizin ailesinden şehitler var. Hastanelerde İsrail ordusu terör suçu işliyor. Acımız büyük. Sonuna kadar direneceğiz. Türk halkının bizimle dayanışma halinde olması çok anlamlı. Filistin halkına destek veren tüm dünya halklarına teşekkür ediyoruz. Filistin halkı yapılan bu iyilikleri hiçbir zaman unutmayacaktır. Bugünlerde özellikle tıbbi malzeme desteğine çok ihtiyacımız var” dedi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.