Gazprom’dan dünya rekoru kıran etkinlik

Gazprom’dan dünya rekoru kıran etkinlik

PAO «Gazprom» «Football for Friendship» Uluslararası Çocuk Sosyal Programı'nın sekizinci sezonu sona erdi. Sezon çerçevesinde, 104 ülkeden genç sporcuların katıldığı tarihteki ilk çevrimiçi «Football for Friendship» Dünya Şampiyonası düzenlendi

 

Program, dünyanın en büyük çevrimiçi futbol etkinliğine ev sahipliği yaparak yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırdı. Geçtiğimiz sezondaki etkinliklere 1 milyondan fazla kişi katıldı.
PAO «Gazprom» «Football for Friendship» Uluslararası Çocuk Sosyal Programının 2020 yılındaki sloganı «Dostları birleştirelim, Dünyayı birleştirelim»'dir. 10-16 yaş arası genç futbolcular ve gazetecilerden oluşan program katılımcıları, kendi ülkelerindeki en önemli insani değerleri desteklerler, bunlar; dostluk, eşitlik, adalet, sağlık, barış, bağlılık, zafer, gelenek ve onurdur. Program FIFA, UEFA, ulusal futbol federasyonları ve dünyanın önde gelen kulüplerinin desteğiyle gerçekleştirilmektedir. Programın küresel elçisi, Dünya Kupası sahibi ve üç kez UEFA Şampiyonlar Ligi galibi Roberto Carlos'tur.
Sezon boyunca, ünlü sporcular, futbol akademileri temsilcileri ve önde gelen medyadan gazetecilerin desteğiyle 50'den fazla etkinlik düzenledi. Çocuklar sadece oyun stratejisini, taktikleri ve yeni futbol inceliklerini öğrenmekle kalmadılar, aynı zamanda etkinliklerin sunucusu ve muhabiri oldular, çevresel ve sosyal girişimler hakkında konuştular ve BM'nin 75. yıldönümü çerçevesinde küresel tartışmalara katıldılar.
«Football for Friendship» Akademisi antrenörleri için 10 dilde yeni bir ücretsiz eğitim modülü başlatıldı. Bugüne kadar akademide farklı ülkelerden 5.000'den fazla antrenör ve beden eğitim öğretmeni yetiştirildi.
Sezonun final etkinlikleri online olarak gerçekleştirildi. Dünyanın dört bir yanından gelen 100'den fazla futbol Akademisi, gençlik sporcularına yıllık uluslararası «Football for Friendship» forumunda destek ve eğitim projelerini sundu. Bolivya, Hindistan, Nijerya ve Rusya'dan projeler en iyiler olarak kabul edildi. 104 ülkeden genç katılımcılar Dokuz değer Okulu'nda eğitim gördü ve dünyanın sosyal açıdan en sorumlu Futbol Kulübü için oy kullandılar. Çocukların görüşüne göre, FC Barcelona 2020'de Nine Values ​​Cup'ı kazandı. Sezon sonunda çocuklar, Çevrimiçi «Football for Friendship» Dünya Şampiyonası'na katıldı. Galibiyeti, Bosna Hersek, Kazakistan, Letonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya ve Türkiye'den genç oyuncuların yer aldığı dostluk takımı kazandı. Şampiyona, yeni özel olarak tasarlanmış çok oyunculu futbol simülatörü Football for Friendship World (F4F World) platformunda düzenlendi. 10 Aralık Dünya Futbol Günü'nde geniş bir kullanıcı kitlesine yeni mobil oyun indirilebilir hale geldi.
Sezon sonunda, «Football for Friendship», ​​dünyadaki en büyük çevrimiçi futbol etkinliğine ev sahipliği yaptığı için yeni bir Guinness Dünya Rekoru kazandı. 100'den fazla ülkeden çocuklar için Fransa, Brezilya, Rusya, Uruguay, Pakistan, İrlanda, Kıbrıs, Peru, Hindistan, Guyana ve İspanya'dan canlı video bağlantılı 2,5 saatlik bir master-class düzenlendi. Program, daha önce de gezegendeki en uluslu futbol antrenmanına ev sahipliği yaptığı için Guinness Dünya Rekorunu elinde bulunduruyordu.
PAO «Gazprom» Yönetim Kurulu Başkanı Viktor Zubkov şunları belirtti: «Gazprom, 2020 sezonuna kadar 211 ülkeden oluşan farklı milletlerden, cinsiyetten ve farklı fiziksel yeteneklere sahip binlerce çocuğu bir araya getirmeyi başaran, «Football for Friendship» Uluslararası Çocuk Sosyal Programı'nı 2013 yılından beri gerçekleştiriyor. Bugün, «Football for Friendship»'in, ​​profesyonel bir başlangıç ​​için inanılmaz fırsatlar sunduğu, tüm nesillerden yetişkin sporcular, halk figürleri, gazeteciler ve sadece hedeflerine odaklanmış gençlerle gurur duyabiliriz».
 «Football for Friendship» küresel elçisi Roberto Carlos, şunları söyledi: «Football for Friendship», ​​gerçekten yetenekli ve motive olmuş, futbola aşık çocukları bir araya getiren, onlara gelişme, birbirleri hakkında daha fazla bilgi edinme ve diğer ülkelerden yeni arkadaşlar bulma fırsatı veren bir programdır. Dünyanın her yerinden çok sayıda genç futbolcu, «Football for Friendship»'e girme hayali kuruyor ve programın teşvik ettiği evrensel insani değerler, çocuklar için, gelecekleri için gerçekten önemli.»
UEFA Futbol Eğitim ve Öğretim Departmanı Başkanı Frank Ludolph, şunları söyledi:
«Hem organizatörlerin profesyonelliğinden hem de «Football for Friendship» programının uluslararası kadrosundan oldukça etkilendim». Pandeminin yakın gelecekte sadece geride bir anı olarak kalacağını içtenlikle umuyorum. İnanıyorum ki tüm futbol ve spor karşılaşmaları yine her zamanki formatında gerçek mekanlarda yapılacaktır. Yine de, karma iletişim biçimlerini kullanma yoluyla bilgi edinerek yeni bir etkileşim çağına giriyoruz. UEFA Futbol Eğitim ve Öğretim Departmanı Başkanı Frank Ludolph, ayrıca şunları belirtti; «Şartlar ne olursa olsun sürdürülebilir kalkınma ilkelerine sadık kalan programın organizatörlerine başarılar diliyorum».

HABER MERKEZİ

adsiz-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.