Gaziantep'de mahalle düğününe terör saldırısı

Gaziantep'de mahalle düğününe terör saldırısı

Düğün salonunda bombalı saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi. Reuters'in geçtiği son dakika haberine göre ise patlama sonrasında 8 kişi hayatını kaybetti, 60 kişi yaralandı.

Gaziantep'te sokakta yapılan bir düğünde patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre olayda yaralananların olduğu bildirilirken, bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Reuters'in geçtiği son dakika haberine göre ise patlama sonrasında 8 kişi hayatını kaybetti, 60 kişi yaralandı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'da Gaziantep'te bir düğün salonuna yapılan saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Terör örgütleri tarafından Akdere Mahallesi'nde bulunan bir düğün salonunda menfur bir saldırıda bulunulmuştur. Yaralılara ilk müdahale olay yerine gelen 112 ekiplerince yapılmıştır. Sağlık personelleri göreve çağrılmıştır. Olayın detayları belli oldukça açıklama yapılacaktır" dedi.

Patlama sonrası hayatını kaybedenler ve çok sayıda yaralıların olduğu belirtiliyor.

SALDIRI KÜRT MAHALLESİNE DÜZENLENDİ

Gaziantep'teki yerel kaynaklardan tarafından verilen bilgiye göre ise, patlamanın kürtlerin yoğun olarak yaşadığı mahallede sokak düğününe yönelik gerçekleştirildiği bildirildi.

Öte yandan saldırının canlı bomba tarafından düzenlenmediği söyleniyor. 

AK PARTİLİ ERDOĞAN: BÜYÜK İHTİMALLE CANLI BOMBA
 
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep'teki saldırıyla ilgili "Büyük bir ihtimalle canlı bomba" dedi.
 
Milletvekili Mehmet Erdoğan, Cnn Türk'te yaptığı telefon bağlantısında, saldırının büyük ihtimalle canlı bomba olduğunu belirterek, olayda yaşamını yitirenlerin olduğunu kaydetti. Mehmet Erdoğan, şunları söyledi:
 
"Gelen bilgiler yaralılar ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız da var. Tabi bir mahalledeki düğüne saldırı. Büyük ihtimalle bir canlı bomba. Canlı bomba olduğu şeklinde bilgi geldi. Bir aşama sonra netleşir, ama gelen ilk bilgi bu noktada. Şu anda sayı bilinmiyor. Yaralılar var ama hayatını kaybedenler de var. Şu ana kadar Gaziantep ve ülkemizdeki bomba patlatma katliamlarını DAEŞ yada PKK yapıyor. Yani bunlar hepsi aynı merkezden yönetiliyor."
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.