Gaziantep Milletvekili Erdoğan: Fıstık İthalatına Sıcak Bakmıyoruz

Gaziantep Milletvekili Erdoğan: Fıstık İthalatına Sıcak Bakmıyoruz
Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerine bağlı köylerde inceleme yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, fıstık üreticileri ile bir araya gelerek fiyatı artan Antep fıstığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerine bağlı köylerde inceleme yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, fıstık üreticileri ile bir araya gelerek fiyatı artan Antep fıstığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bu yılla ilgili ürünlerimizi henüz tamamını piyasaya sürmedik. Ürettiğimiz fıstıklarımızın büyük bölümü kendi stoklarımızda. Fıstık ithalatına izin verilirse hepimiz mağdur oluruz." dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’da Antep Fıstığı üreticilerinin ve tüketicilerinin haklarını koruyacaklarını ifade ederek Antep Fıstığı üreticilerinin mağdur edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Konuyla ilgili gerekli incelemelerin yapılmakta olduğunu dile getiren Mehmet Erdoğan, fıstıkta ithalatı düşünmediklerini belirterek, "Fıstığın genetiği itibariyle bu yıl az yılı. Ancak incelemelerde bulunduğumuz Şahinbey ve Şehitkamil, Araban, Yavuzeli ve Oğuzeli ilçelerine bağlı köylerdeki fıstık üreticileri yeni mahsul ürünün büyük kısmının kendi depolarında olduğunu, piyasaya ihtiyaç duydukça ürün sürdüklerini ifade ettiler." diye konuştu.

Kimsenin mağdur edilmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Biz ne üreticimizin nede tüketicimizin bu işlerden dolayı mağdur olmasına izin vermeyecek ve gerekli önlemlerin alınması için çalışacağız. Fıstık üreticileri genelde ürünlerini kendileri stoklar ve ihtiyaçları kadar satışını gerçekleştirir. Bu yıl ki mahsulün büyük kısmının üreticinin elinde olup kısa bir süre içerisinde yükselen fıstık fiyatlarının belli bir standartta düşeceğine inanıyorum. Bu konunun takipçisi olacağız."
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.