Gazeteci Esendemir: Dershanelerin Kapatılması Zamana Yayılmalı

Gazeteci Esendemir: Dershanelerin Kapatılması Zamana Yayılmalı
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, dershanelerin birden kaldırılmasının, buralara ümit bağlayan öğrencilere olumsuz yansıyabileceği uyarısında bulunarak, kapatmanın zamana yayılması gerektiğini belirtti.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, dershanelerin birden kaldırılmasının, buralara ümit bağlayan öğrencilere olumsuz yansıyabileceği uyarısında bulunarak, kapatmanın zamana yayılması gerektiğini belirtti.

Dershane ve okuma salonlarının kapatılması yönünde yapılan yasa taslağını değerlendiren Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Esendemir, öğrencilerin derslerini pekiştirmek için dershaneye ihtiyaç duyduklarını söyledi. Dershanelerin birden kaldırılmasının buralara ümit bağlayan öğrencileri olumsuz yansıyacağını ifade eden Esendemir, “Bu ortamda öğrencilerin birçoğu dershanelerde sınavları kazanırken, tamamlayıcı bir veri alıyorlar. Sınava kendilerini konsantre, motive ediyorlar. Dershanelerin birden kapatılması bunlar açısından sıkıntı oluşturabilir. Bunun, belli bir periyoda, zamana yayılması lazım ki öğrenciler de buna adapte olsunlar. Devlet sistemi ona göre uygun hale getirmeli. Yani eğitim sistemi düzeltildikten sonra dershaneler kaldırılmalı. Sistemi ortaya koysunlar, ondan sonra yavaş yavaş kaldırsınlar. Hepsini birden kaldırmasınlar. Dershane sahipleri, öğrenciler ve öğretmenler mağdur edilmeyecek şekilde bir çözüm aramalı.” dedi.

Dershanelerin kaldırılmasının korsan dershanelerin artmasına neden olacağı uyarısında da bulunan Esendemir, şöyle dedi: "Evlerde gizli dersler verilecek. Özel dersten ziyade özel dershane olacak evlerin birçoğu." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.