Galibiyeti hak etmedik

Galibiyeti hak etmedik

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Süper Lig'in 7. haftasında Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldıkları maçta galibiyeti hak eden bir takım görüntüsü vermediklerini söyledi.


Maçın ilk 20 dakikasında yakaladıkları 2-0'lık üstünlüğün avantajını kullanamadıklarını aktaran Palut, şu ifadeleri kullandı:

"Maç dengeli başladı. Kanat hücumu ve defans arkası hücumla ilk 20 dakikada 2-0'lık avantaj yakaladık. Devre arasına 2-0 girebilseydik ikinci yarı işler lehimize dönebilirdi ama ilk yarının sonlarında yediğimiz gol rakibi oyunun içine sokarken bizde de paniğe neden oldu. Devre arası bu paniği giderme adına konuşmalar yaptık ama ikinci yarının ilk düdüğü ile penaltı golünü yediğimiz 63. dakikaya kadar maalesef rakip sahaya çıkamadık. Kasımpaşa çok baskın bir oyun oynadı ve buna karşılık veremedik. Skor 2-2 olduktan sonra oyun istediğimize yakın düzeye geldi. Sonrasında gol araya bir Konyaspor vardı. Bugün psikolojik faktörlerin çokça devreye girdiği bir oyun oldu. Maçın 2-0'dan 2-2'ye gelmesi bizim için üzücü. Bugün 3 puanı almak için gerekli hamleleri yapan, bunu hak eden bir Konyaspor sahada yoktu. Bunu oyuncularımızla değerlendireceğiz. Özellikle ikinci yarıdaki periyodu çözmeye çalışacağız. Maçlar arası performans düşüklüklerine son vermek için gerekli çalışmaları yapacağız."
Ligin 6. haftasındaki Trabzonspor maçının da 2-0'dan 2-2'ye geldiğinin hatırlatılması üzerine Palut, "Bunda fiziksel yorgunlukla alakalı bir durum olsa 2-0'dan sonra dakikalar ilerliyor, daha çok yorulmamız beklenir ve rakip baskısının üzerimizde çok daha yoğunlaşması gerekir. Sanki 2-2 olunca oynama sırası bize geçmiş bir görüntü oldu. Bu bana daha çok psikolojik faktörleri işaret ediyor. Bunu normal karşılamıyorum. Mutlaka çözmemiz gerekiyor." diye konuştu.


Cihat Arslan: Maçtan alnımızın akıyla çıktık
Kasımpaşa Teknik Direktörü Cihat Arslan, Süper Lig'in 7. haftasında 2-2 berabere kaldıkları İttifak Holding Konyaspor karşılaşmasının zorlu geçtiğini ve sonucun kendilerini memnun ettiğini söyledi.
Hafta içi maç oynanan dönemlerin zorlu geçtiğini belirten Arslan, "Bizim gibi eksiği fazla ve öz güvenini yakalamaya çalışan takımlar için daha da zorlu geçiyor. Karşılaşmanın ilk 20. dakikasında 2-0 geri düştük. Ondan sonra maçı çevirmek daha da zor oldu. Çok fazla efor sarf ettik. Yediğimiz goller basit ama attığımız goller birinci sınıf. Kaçırdığımız pozisyonlar da oldu. 2-2'den sonra girdiğimiz pozisyonlar vardı. Sadece şansa ve bir 3 puana ihtiyacımız var. Takım kalitesi yüksek ama alternatif anlamında 5 yabancı oyuncudan yararlanamıyoruz. Bu kulübemizde çok ciddi sorun çıkarıyor. Bu eksikliği göstermeyen oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Zorlu bir müsabakadan oyun ve direnç olarak alnımızın akıyla çıktık. Devamını diliyorum." diye konuştu.
Konyaspor'u da tebrik eden Arslan, "Bu zamana kadar gösterdikleri performans çok etkileyici. Başarılar diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum