Futbolun talibi çok

Futbolun talibi çok

Bu ayın sonunda yapılacak olan Futbol Federasyonluğu Başkanlığı için adaylar sıraya girdi

Bu ayın sonunda yapılacak olan Futbol Federasyonluğu Başkanlığı için adaylar sıraya girdi.  Göksel Gümüşdağ, Mehmet Atalay, Haluk Ulusoy’dan sonra Mehmet Ali Aydınlar’da başkanlığa talip oldu

 

Mehmet Ali Aydınlar, federasyon başkanlığına aday. Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Futbol Federasyonu seçiminde başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Konuyla ilgili basına yansıyan haberlere göre, Aydınlar Fenerbahçe'siz bir zirve ile göreve davet edildi. Yıldırım Demirören, Sadri Şener ve yurt dışında bulunan Ünal Aysal’a vekalet eden Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk buluştu, Demirören’in evindeki zirveye Aydınlar da davet edildi. Birkaç yıldır sarı lacivertli kulübün kadın voleybol takımına büyük maddi destek veren Aydınlar, 3 büyük kulübün temsilcilerinin davetini kabul edip, toplantıya katıldı.

Konuyu daha önce kendi aralarında müzakere eden Demirören, Şener ve Öztürk; Aydınlar’a, “Sizin Futbol Federasyonu Başkanı olmanızı istiyoruz. Bu konuda gereken her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. Halen Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Aydınlar, cevap vermeden önce izin isteyip, Mahmut Özgener’i nezaketen aradı ve durumu anlattı. Aydınlar daha sonra bir telefon da Mehmet Atalay’a açtı. Ve bu konuşmanın ardından kararını açıkladı:

ATALAY GİRMEYECEK

Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray’ın temsilcileri bu toplantıda Aydınlar’a, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Orduspor ve Samsunspor’un da seçimde kendisini destekleyeceğini; ayrıca diğer kulüplerle önümüzdeki günlerde görüşeceklerini de ifade ettiler. Haberde Mehmet Atalay’ın büyük olasılıkla başkan adaylığından çekileceği de iddia edildi. Daha doğrusu adaylığını açıklamayan Mehmet Atalay’ın, Mehmet Ali Aydınlar’a destek vereceği gelen haberler arasında.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ NE DEDİ?

TFF Başkanlığı'na aday olan bir diğer isim İBB Başkanı Göksel Gümüşdağ ise Mehmet Ali Aydınlar'la ilgili gelişmeden haberi olduğunu kaydederek; "Sayın Mehmet Ali Aydınlar’ın yakınlarından, kendisinin aday olacağını duydum. Futbol Federasyonu Başkanlığı’na herkes aday olabilir. Ben de adayım, sayın Aydınlar da. 14 Süper Lig kulübü, taban birlikleri ve diğer kulüplerin desteğini aldım. Ben yola devam ediyorum, başkanlığa adayım." dedi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Göksel Gümüşdağ’ın Federasyon başkanlığına seçilmesi için çalışmalara başladığı ve birçok delegenin de olurunu aldığı sızan bilgiler arasında

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.