“Futbolcu bir aileyiz”

“Futbolcu bir aileyiz”

Konyaspor'un Sırp oyuncusu Jagoş Vukoviç, 11 yaşından beri futbolla iç içe olduğunu belirterek, "Kardeşim Slobadan Vukoviç Novi Pazar'da oynuyor. Oğullarım Aleksa ve Filip de futbola büyük ilgi duyuyor. Vukoviç ailesi futbolcu bir aile" dedi

RÖPORTAJ İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Sırbistan'ın Vovyodino takımından geçen yıl transfer edilen Jagoş Vukoviç, Merhaba Şehir'e özel açıklamalarda bulundu. Sakatlığı nedeniyle uzun süre yedek kalan Jagos Vukoviç, son haftalarda yükselen performansıyla göz dolduruyor. Stoper olmasına rağmen Eskişehirspor karşısında sol bek oynayan oyuncu Torje ve Ali Çamdalı’na verdiği gol pasları ile dikkat çekti. Vukoviç, Türk futbolu ve Konyaspor taraftarı hakkındaki görüşlerini ve Konya'daki hayatını Merhaba Şehir'e anlattı. Türkiye futbol liginin Sırbistan'dan daha heyecanlı ve zor olduğunu dile getiren Vukoviç, "Türkiye'de insanlar futbola çok büyük ilgi gösteriyor. Süper Lig'deki takımların hepsi çok güçlü ve maçlar çok zor geçiyor. Süper Lig'de her takımın kazanma şansı var ve kaybetme durumu da var. Taraftarlar maça çok yoğun ilgi gösteriyor. Maçlar zaman zaman tansiyonu yüksek oluyor. Sırbistan'da Kızılyıldız takımının taraftarı çok ateşli. Partizan ve Kızılyıldız rekabeti Türkiye'de Galatasaray-Fenerbahçe rekabetine çok benziyor. Her maç çok heyecanlı oluyor. Futbol hayatıma 11 yaşında Kızılyıldız'ın altyapısına başladım. Kızılyıldız'da bir dönem futbol oynadım" dedi.

AMBİYANS MÜKEMMEL

Jagoş Vukoviç Torku Konyaspor’un yeni stadyumundaki ambiyansın bir çok Avrupa kulübünde olmadığını bu durumunu kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Vukoviç, “Taraftarın maçlara olan ilgisinin kendisini ve takım arkadaşlarını çok mutlu ettiğini belirterek, "Her maça 20-25 bin taraftar geliyor. Stadyumdaki ambiyans birçok Avrupa kulübünde bile yok. Bu taraftar için daha iyi oynamak zorundayız" dedi

TARAFTARLAR BİZİ MUTLU EDİYOR

Konyaspor'u tercih etmesinde Konya'daki ambiyansın çok etkili olduğunun altını çizen Vukoviç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Sırbistan'da Kızılyıldız, FK Rad takımında ve Vojvodino takımlarında oynadım. Daha sonra PSV Eindhoven'a transfer oldum. 4 yıl boyunca Hollanda'da top koşturdum. 2013 yılında Sırbistan'a geri dönerek Vojvodina' da oynamaya başladım. Yeni bir başlangıç yapmak için Sırbistan'ı seçtim. Geçen yıl Konyaspor'dan teklif aldım. Konyaspor'un daha önce sadece ismini duymuştum. Menajer bana Konya'daki futbol ambiyansının çok etkileyici olduğunu söyledi. Konyaspor'u tercih etmemde en önemli etken futbol ambiyansı oldu. Konyaspor'un yeni stadyumu ise gerçekten çoğu Avrupa kulübünde yok. Türkiye'deki en iyi stadyum. Taraftarın maçlara olan ilgisi beni ve arkadaşlarımı çok mutlu ediyor. Her maça 20-25 bin taraftar geliyor. Süper Lig'de maçlara en çok ilgi gösteren taraftar Konyaspor taraftarı. Bunun bilincindeyiz. Bu yüzden daha iyi oynamalıyız ve iyi skorlarla maçlarımızı kazanmak zorundayız. Konyaspor taraftarını üzmeye hakkımız yok. Çünkü bu taraftar takımına ve bizlere sahip çıkıyor ve her zaman destek veriyor. Ligi daha iyi yerlerde tamamlamak istiyoruz. Maçlarda bizleri yalnız bırakmayan taraftarımıza teşekkür ediyorum." Konyaspor'da sürekli oynamak istediğini aktaran Vukoviç, "Her futbolcunun istenilen seviyede oynaması için zamana ihtiyacı var. 3 maç oynayıp, 5 maç oynamamak istemiyorum. Umarım ilk 11'de oynamaya devam ederim. Konyaspor'a faydalı olacağıma inanıyorum"

TÜRK LİGİ ÇOK KALİTELİ

Türkiye liginde çok kaliteli oyuncuların oynadığını kaydeden Vukoviç, şunları söyledi:"Beşiktaş'ta oynayan Atiba'yı çok beğeniyorum. Konyaspor'da ise Jalma Campos ve Aleksandr Hleb gibi isimlerle birlikte oynamak benim için büyük bir şanstı. Türk futbolcular arasında da çok kaliteli isimler var. Sırp futbolcular arasında ise en çok takip ettiğim isim Manchester United'da oynayan Nemanja Vidiç'tir. Onun futbolunu çok beğeniyorum. Süper Lig'de çok sayıda Sırp futbolcu oynuyor. Zaman zaman onlarla da görüşüyorum. Sırbistan'da Türkiye çok sıkı bir şekilde takip ediliyor."

FUTBOLCULUK GENLERİMİZDE VAR

Ailesinin futbola meraklı bir aile olduğunu belirten Vukoviç, "Kardeşim Slobodan Vukoviç de benim gibi defans oyuncusu. Slobodan şimdi Novi Pazar futbol takımında oynuyor. Novi Pazar, Türkiye ile yakın bağları olan bir şehir. Slobodan iki sezondur Novi Pazar için top koşturuyor. Oğullarım Filip (5) ve Aleksa (2) da futbola çok meraklılar. İleride onların futbolcu olmasını isterim ama ısrar etmem. Oğullarım Filip ve Aleksa bütün maçlarımı ve antrenmanlarımı takip ediyor. Maçlara büyük ilgi gösteriyorlar. Zaman zaman kızım Elena bile maçları izliyor. Konya'da oynanan hiçbir maçı kaçırmıyorlar. Onların bu desteği beni maça motive ediyor" diye konuştu. Geçmişte Sırbistan milli takımında oynadığını kaydeden Jagoş Vukoviç, "Son maçlarda forma bulma fırsatım oldu. Daha fazla oynayarak Konyaspor'un daha ligi daha iyi yerlerde tamamlaması için çalışacağım. Tabii ki Sırbistan Milli Takımında yeniden forma giymek istiyorum. Bunun için ise daha fazla çalışmam gerekiyor" ifadelerini kullandı.

KONYA AİLE HAYATI İÇİN İDEAL BİR ŞEHİR

Konya'daki hayatı hakkında da bilgi veren Vukoviç, "Konya her anlamda gelişen ve büyüyen bir şehir. Hem sporuyla hem sanayisiyle gelişiyor. Daha önce Konya'nın bu kadar büyük bir şehir olduğunu bilmiyordum. Konya güzel ve yaşanabilir bir şehir. Belgrad'daki gibi canlı bir hayat yok Konya'da. Belgrad ve Novi Sad'da hayat çok canlı. Konya, aile hayatı için en uygun şehir. Temiz ve çok sakin bir şehir. Konya'daki hayatıma alıştım. Fakat çocuklarım Elena, Aleksa ve Filip için uluslararası bir okul yok. Bu bizim için büyük bir sıkıntı. Konya'nın geleneksel yemeklerini çok beğeniyorum. Özellikle etliekmek en çok beğendiğim lezzetlerin başında. Türk yemekleri genel olarak lezzetli fakat biraz baharatlı. Türk ve Sırp mutfağı birbirine benziyor. Sarma, güveç, dolma bizde de var." Sırp medyasının Türk futbolunu yakından takip ettiğinin altını çizen Vukoviç, "Sırp futbolcuların sayısı arttıkça, Sırp medyasının da ilgisi artıyor. Konya önceden Sırbistan'da çok bilinen bir şehir değildi. Fakat son yıllarda ülkemde Konya yakından takip ediliyor. Arkadaşlarım ve gazeteciler sürekli Konyaspor ve Konya hakkında bilgi alıyor. Onlara Konya'nın gelişmiş bir şehir olduğunu ve Konyaspor'un büyük bir takım olduğunu anlatıyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.