Formula 1 şampiyonu İstanbul’da belli oldu

Formula 1 şampiyonu İstanbul’da belli oldu

F1 Türkiye Grand Prix'inde yarışmayı 1. sırada bitiren Lewis Hamilton 7. şampiyonluğunu İstanbul'da ilan etti

F1 Türkiye Grand Prix'inde Lewis Hamilton 37. turda aldığı liderliği koruyarak yarışı 1. sırada bitirdi. 35 yaşındaki Britanyalı pilot kariyerinin 7. şampiyonluğunu ilan ederek Schumacher'in rekorunu geçmiş oldu. 

Hamilton'un ardından yarış çizgisini geçen 2. isim Racing Point pilotu Sergio Perez olurken Ferrari pilotu Sebastian Vettel ise son düzlükte podyuma 3 olarak çıkmaya hak kazandı.

SCHUMACHER'İN REKORU KIRILDI

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 14. ayağı olan Türkiye Grand-Prix öncesi  gerçekleştirilen sıralama turlarından sora İstanbul Park'ın asfaltından şikayet eden Mercedes pilotu  Lewis Hamilton 6. sırada başladığı yarışı 1. sırada bitirmeyi başardı. Hamilton bu başarı sonrası Ferrari'nin efsane pilotu Michael Schumacher'in rekorunu kırdı.

"İMKANSIZI HAYAL EDİN"

 Yarış sonrası aracından uzun süre çıkamayan ve gözyaşlarına hakim olamayan Hamilton ilk açıklamasında, "Dünyanın çocuklarına sesleniyorum. İmkansızı hayal edin. Başarabilirsiniz." ifadelerini kullandı. 

Hamilton konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Kelimeleri bulamıyorum. Fabrikadakilere, buradakilere teşekkür ediyorum. Bu takıma katılmasaydım bunu başaramazdım. Devasa, muhteşem oldu. Çok teşekkür ediyorum. Beni destekleyenlere teşekkürler. Aileme teşekkürler. Bu bir rüyaydı. Çocukken Formula 1 seyrederdim. Rüyalarımın da ötesinde. Yapamayacağınızı söyleyen hiç kimseyi dinlemeyin. İmkansızı isteyin, pes etmeyin, kendinizden şüphe duymayın. Zor bir hafta sonu olacaktı, biliyordum. Geride olduğumuzu biliyorduk. En iyisini yaptık. Çok şey öğrendik. Hiçbir şekilde oyun oynamıyoruz, uğraşıyoruz. Gelişmeye devam ediyoruz. İleri gitmek için çalışıyoruz. Kusursuz olamazsınız."

Büyük mücadeleye sahne olan yarış sonrası 7. şampiyonluğunu ilan eden Lewis Hamilton 'u ilk tebrik eden Ferrari pilotu Sebastian Vettel oldu.

TÜRKİYE GP'DE İLK 10 SIRALAMASI ŞÖYLE OLUŞTU

Lewis Hamilton, Mercedes

Sergio Perez, Racing Point

Sebastian Vettel, Ferrari

Charles Leclerc, Ferrari

Carlos Sainz, McLaren

Max Verstappen, Red Bull

Alexander Albon, Red Bull

Lando Norris, McLaren

Lance Stroll, Racing Point

Daniel Ricciardo, Renault

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.