Firmalara proje çağrısı

Firmalara proje çağrısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 7 Ocak 2021 tarihi ile onuncu başvuru çağrı ilanına çıktı. TKDK Konya İl Koordinatörü Yavuz Uysal, firmaları proje çağrısında bulundu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde 18 Mayıs 2007 tarihinde 5648 Sayılı Kanun ile kurulmuş özel bütçeli bir kamu kurumu olan TKDK, Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti arasında yürütülen katılım müzakereleriyle ‘Tarım ve Kırsal Kalkınma’ başlıklı IPARD ve IPA Programlarına başvuru almaya başladığını duyurdu. TKDK Konya İl Koordinatörü Yavuz Uysal, “Başvurulara ilişkin çağrımızı kırsal kalkınma programı IPARD kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere 2014-2020 kapsamında vatandaşa iletiyoruz” dedi.

FONUN KAYNAĞI AVRUPA BİRLİĞİ

TKDK Konya İl Koordinatörlüğü olarak yayınlanan IPARD II dönemi için proje kontrol, sözleşme imzalama ve ödeme işlemlerine devam edildiğini belirten İl Koordinatörü Uysal şunları söyledi: “Programın kaynağı, uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak olarak karşılanan eş finansmandan oluşan IPARD Programı Fonu'dur. Bu destek "Kamu Katkısı" olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullanılacaktır. Başvuru çağrı ilanı kapsamında başvuruların alınacağı ve yatırımcı uygulanacak iller şu şekildedir: Konya, Afyonkarahisar, Balıkesir, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Manisa, Sivas, Burdur, Elazığ, Karaman, Mardin, Şanlıurfa, Aksaray, Bursa, Erzincan, Kars, Mersin, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzurum, Kastamonu, Muş, Trabzon, Ankara, Giresun, Nevşehir, Uşak, Ardahan, Çorum, Hatay, Kütahya, Ordu, Van, Aydın, Denizli, Isparta, Malatya, Samsun, Yozgat.

555 ADET PROJEYE İMZA ATILDI

Konya İl Koordinatörlüğü olarak TKDK tarafından yayınlanan 15 çağrı ilanı sonucu 555 adet projeye imza attıklarını ifade eden Yavuz Uysal son olarak şunları söyledi: “Sözleşmeye vardığımız bu başvuruların yatırım tutarları toplam 392,908,930,18 TL’dir. Yine bu projeler kapsamında toplam 188,036,115,08 TL’yi başvuru sahiplerinin hesaplarına aktardık. Aynı zamanda da IPARD 1 programına ait tüm projelerin ödemelerini tamamladık. Söz konusu projeler kapsamında 5034 ayrı ekipman desteği ile birlikte 297 tane traktör teslimi gerçekleştirdik. Sözleşmesi imzalanan 555 proje kapsamında yine 1879 kişinin doğrudan ve 6374 kişinin dolaylı olarak istihdamını sağladık. Onuncu ilana çıktığımız bu günde son olarak hatırlatmak isterim ki Konya İl Koordinatörlüğümüz TKDK tarafından yayınlanan IPARD 2 kapsamında ilk sekiz çağrıda 1394 projenin başvurusu yapılmıştır. Başvurusu yapılan bu projelerden toplam 433,158,719,8 TL yatırım tutarındaki ve toplam 186,633,845,9 TL destek tutarındaki 474 proje ile hibe sözleşmesi imzalanmıştır. Projesi tamamlanan 342 projeye ise 88,000,127,2 TL destekleme ödemesi gerçekleşmiştir. 9. proje çağrımızda ise 317,554,828 TL yatırım tutarlı 170,504,517 TL hibe talep edilen 353 proje başvurusu yapılmıştır. Bu projelerin incelemeleri ise halen devam etmektedir.”

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.