‘Firavunların zulmü bir gün sona erecek’

‘Firavunların zulmü bir gün sona erecek’
İnanç Özgürlükleri Platformu adına konuşan Ersoy Kağnıcıoğlu, Tunus ve Mısır’da başlayan özgürlük ateşinin, dünyayı sardığını belirterek, firavunların, diktatörlerin zulümlerinin sonunun geldiğini söy
İnanç Özgürlükleri Platformu adına konuşan Ersoy Kağnıcıoğlu, Tunus ve Mısır’da başlayan özgürlük ateşinin, dünyayı sardığını belirterek, firavunların, diktatörlerin zulümlerinin sonunun geldiğini söyledi.
Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 178. hafta basın açıklamasını gerçekleştirdi. Kayalıpark’ta gerçekleşen açıklamaya katılan platform üyeleri ‘Mısır’dan defol’ yazılı Hüsnü Mübarek’in resimlerini taşıdı. Platform adına konuşan Ersoy Kağnıcıoğlu, Tunus’ta başlayan Mısır’a yayılan toplumsal eylemler hakkında platformun görüşlerini açıkladı. Afrika’dan başlayan ateşin sadece bulunduğu coğrafyayı değil dünyayı ısıtmaya başladığını belirten Kağnıcıoğlu, yaşananların zalim diktatörlere karşı gösterilmiş bir başkaldırı olduğunu söyledi. Kağnıcıoğlu, “Umut ediyoruz ki bu ateş firavunların saraylarını ve diktalarını, zalimlerin zulmünü yakacak İbrahimî yolda olanları gül bahçesine götürecektir. Firavun suda boğulup, cesedi ölmüştür ancak hakkın karşısında karanlık bir duruşla, misyonu devam etmektedir. Her devirde firavunlar var olagelmiş ama buna ‘dur’ diyen Musalar da hep var olmuştur” dedi, Hak ve özgürlüklerin engellenemediğini anlatan Kağnıcıoğlu, Mısır ve Tunus’taki halk ayaklanmaları karşısında, bu ülkelerin idarecilerine telkinde bulunan, halkın taleplerine kulak verilmesini isteyen idarecilerin kendi haklarının taleplerine gelince birden kör, sağır ve dilsiz olduklarını kaydetti. Kağnıcıoğlu, “Müslümanların coğrafyalarına çöreklenmiş, batılı güçler güya çözümler üretme gayretlerindeler. Ürettikleri çabalar görülüyor ki yalnızca kendi çıkarlarını sağlamlaştırmak, ekonomik ve siyasi etkinliklerini pekiştirmek, daha muhkem bir yapı ile devam etmesi yönündedir. Mısır’daki hareket Mübarek’in kadim dostu Tel Aviv’i rahatsız etmiştir. ABD ve Batı’nın gözden çıkardığı Mübarek’i bir türlü terk etmek istemiyorlar. Firavunun kaybetmesi yakın bir gelecekte zulümle, işgalle, zorbaca, Filistin topraklarındaki işgaline son vereceği endişesini arttırmaktadır. Mısır zindanlarından çıkacak bir Yusuf, sadece Mısır’ı değil Yusuf’un düşüncesinde olan, ona gönül verenlerin susuzluğunu giderecektir. Yusuf’un kokusunu, gömleğini bekleyen Kenan diyarındaki Yakuplar’ın hasretten özlemden kapanan gözlerini tekrar açacaktır” diye konuştu. Açıklamanın ardından platform üyeleri 179. haftada buluşmak üzere sessizce dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.