Fındık fiyatları düşüşe geçti

Fındık fiyatları düşüşe geçti

Fındık fiyatları serbest piyasada 22,5 liradan satılırken son günlerde yaşanan düşüş üreticiyi tedirgin etti.

Fındık fiyatları kaç lira oldu? Giresun fındığı fiyatı kaç lira? Ordu fındığı kaç lira oldu? Fındık fiyatlarında son zamanlarda yaşanan düşüş düşüş üreticiyi korkuttu. Karadeniz bölgesinin en çok katma değer kazanan ürünlerinden olan fındıkta, yaşanan fiyat bilmecesi fındık piyasasını endişeye sevk etti. 

Fındık sezonu öncesi Giresun kalite kabuklu fındığın 22 buçuk, levant kalite kabuklu fındığın ise 22 lira olarak açıklanması serbest piyasayı hareketlendirmiş, satışlar gerçekleşmişti. Serbest piyasada sezon içerisinde fındığın kilosu 30 liraya kadar yükselirken şu günler  22-22 buçuk liradan satılan fındık fiyatlarının, manipülasyondan kaynaklandığı belirtiliyor.

KABUKLI FINDIK 35 LİRA

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, “Kabuklu fındık bugün 35 TL’ye geliyor. 2020 yılının haziran ayında kabuklu fındığı 30 liraya sattık, şuanda ise dolardaki kur farkından dolayı yaklaşık 35 lira civarında bir fiyata satılıyor. Şu anda 23-22 liraya kadar fındık fiyatlarının düşürülmesi demek manipülasyonun eseri olabilir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.