Filistinde bir millet yok ediliyor

Filistinde bir millet yok ediliyor

İnsan Hakları ve Özgürlükleri Derneği (İHÖD) Genel Başkanı İsmail Günaydın, İsrailin Gazzede yaptığı katliamı kınarken, dünyanın gözleri önünde bir milletin yok edilmeye çalışıldığını söyledi.

Günaydın, dernek binasında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında İsrail’in Gazze’ye düzenlediği vahşi saldırıyı insan haklarına vurulan bir darbe olduğunu söyledi. Günaydın, “Siyonist İsrail devleti daha önce yapılan bir antlaşmanın sona ermesini bahane ederek Gazze’ye vahşi bir saldırı düzenlemiş yaşlı genç, çoluk çocuk demeden yüzlerce vatandaşı hunharca katletmiştir. Bu saldırı ile dünyanın gözleri önünde bir millet yok edilmeye çalışılmaktadır. İslam ülkesi olmayan her hangi bir ülkeye yapılan saldırılar karşısında hemen müdahale eden birçok ülke ve örgüt söz konusu bir İslam ülkesi olunca adeta kör ve sağır kesiliyorlar” dedi.
Günaydın, bu katliamın kesinlikle cılız veya küçük tepkilerle geçiştirilmemesi gerektiğini de ifade ederken, “Müslüman devlet ve milletlere buradan sesleniyoruz, ne olur bu Siyonist ateşi kendinize de dokunmadan aklınızı başınıza alın. Filistinli kardeşlerimizin başına gelen bu Siyonist bela karşısında etkili ve yetkili tedbirler alarak Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğunuzu gösterin. Yoksa! Bu ateş sizlere de dokunursa o zaman sizin yanınızda size yardımcı olacak kimseyi bulamasınız. Bu saldırı dünya barışına vurulan bir darbedir. İsrail insanlık suçu işlemektedir. Biz İnsan Hakları ve Özgürlükleri Derneği olarak İsrail’i kınıyor ve İslam ülkelerini öncelikle ve tüm İnsan Hakları Örgütlerini de İsrail’e müdahale etmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.