Filistin sınavında İslam ülkelerine kırık not!
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi Konya İl Binasında Filistin meselesi hakkında açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi Meram,Selçuklu ve Karatay İlçe Başkanlıkları haziran ayı ortak divan toplantısı düzenledi. Toplantıya Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan’ın yanı sıra; Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, Milli Görüşçü Kuruluşların (MİLKO) İl Temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Filistin meselesinin din, dil, ırk ve mezhep farkı gözetmeksizin herkesi alakadar ettiğini söyleyen ve iktidara uyarılarda bulunan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, “Filistin davası hepimizin davasıdır” diyerek, İslam ülkelerinin yaşananlara sessiz kaldığını, Filistin’deki Müslümanlar için hiçbir icraat yapmadıklarını ifade etti.

'57 İSLAM ÜLKESİ HAVA SAHASINI KAPATSA KATİL İSRAİL NEFES ALAMAZ'
Bin 400 yıllık İslam tarihinde 57 İslam ülkesinin hiçbir zaman bugünkü kadar güçlü olmadığını belirten Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Müslümanların sadece zekât vermesi durumunda bile bugün dünyayı yerinden oynatacağını söyledi. 57 İslam ülkesinin tankıyla, tüfeğiyle, uçağıyla, İHA’sıyla, SİHA’sıyla övündüğünü fakat katil İsrail’e karşı hiçbir icraat göstermediğinin altını çizen Hatay Milletvekili Çalışkan, “57 İslam ülkesinin sarayları, katları, yatları, limanları var. 57 İslam ülkesi hava sahasını kapatsa o katil İsrail nefes bile alamaz. 57 İslam ülkesi sularını kapatsa katil Siyonistler bir damla su içemez. Müslüman ülkeler petrolüyle yer altı zenginlikleriyle ön plana çıkıyor ancak İsrail’in 1 buçuk yıldır Gazze’de soykırımına sessiz kalıyor” şeklinde konuştu.
'MİLLET İKTİDARA GAZZE TOKATI ATTI'
İktidarın en başından beri İsrail ile ticaret içerisinde olduğunu fakat bunu inkar ettiklerini dile getiren Çalışkan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “7 Ekim 2023 tarihinden bu yana süren Gazze soykırımında katil İsrail’in uçaklarının yakıtlarını yoksa biz mi gönderiyoruz? Veya demir çeliği bizden mi alıyorlar? Önce ‘ticaret gemilerinin rotası yok’ dediler. Sonra da ‘Mısır’a, İspanya’ya gidiyor’ dediler. Evet gitti ama bekledi. Sonra da katil İsrail’in Hayfa Limanına gitti. Yerel seçimlerde de millet iktidara Gazze tokadı attı. Bu sefer de iktidar, İsrail ile olan ticareti yasakladığını söyledi. Hiçbir zaman ticareti kesmediler. Anlaşılan bazı yaptırımlar Türkiye’yi aşıyor. Biz demiyoruz ki savaş uçaklarımızla Tel Aviv’i vuralım. Biz, ticareti keselim diyoruz. Biz Gazze’deki Müslümanların kanına bulaşmayalım diyoruz. Başından beri ülke olarak yaptığımız tek şey kınamak” Diğer İslam ülkelerinin de Türkiye’den hiçbir farkı olmadı.”

'MERHUM HANİYE ‘MİLLİ GÖRÜŞE ŞÜKRAN BORÇLUYUM’ DERDİ'
Filistin meselesinden bahsederken merhum Hamas lideri İsmail Haniye’nin Temel Karamollaoğlu’nun genel başkanlığında Saadet Partisi ile görüşmeler gerçekleştirdiğini de hatırlatan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Haniye’nin 3 konuda Milli Görüş hareketine şükran borçlu olduğunu söyledi. Çalışkan, Filistin davasını her zaman gündemde tuttuklarını ifade ederek sözlerini şu şekilde noktaladı: “İsmail Haniye, Milli Görüş’ün diğer ülkelerdeki insanlara Filistin davasını aşıladığını, Filistin şuurunu yüklediğini biliyordu. Bunun için her defasında merhum Haniye biz Milli Görüş’e teşekkürlerini sundu. Biz her daim Filistin davası için çabaladık. Çabalamaya da devam edeceğiz.”
Kaynak:Mesut Turan





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.