Fıfa2014 Dünya Kupası'nda Gruplar Belli Oldu

Fıfa2014 Dünya Kupası'nda Gruplar Belli Oldu
FIFA 2014 Dünya Kupası grup kuraları çekildi. Kura çekiminde FIFA 2014 Dünya Kupası'nda mücadele edecek 32 takımın grupları belli oldu.

FIFA 2014 Dünya Kupası grup kuraları çekildi. Kura çekiminde FIFA 2014 Dünya Kupası'nda mücadele edecek 32 takımın grupları belli oldu.

Kura çekimi öncesi Brezilya'lı sanatçılar bu görkemli gala töreninde sahne aldı. Törene yaklaşık 5 bin davetlinin katıldığı belirtildi.

Kura çekimini ise eski ünlü futbolcular gerçekleştirdi. Arjantin'li efsane Mario Kempes, İngiliz Geoff Hurst, Uruguay'lı Alcides Ghiggia, Lothar Matthaus, Cafu, Fabio Cannavaro, Fernando Hierro ve Zinedine Zidane, takımlara gruplara yerleştiren isimler oldu.

Brezilya'nın ev sahipliğinde yapılacak 2014 Dünya Kupası'nda gruplar şöyle oluştu:
A Grubu: Brezilya, Hırvatistan, Meksika, Kamerun
B Grubu: İspanya, Hollanda, Şili, Avustralya
C Grubu: Kolombiya, Yunanistan, Fildişi Sahili, Japonya
D Grubu: Uruguay, Kosta Rika, İngiltere, İtalya
E Grubu: İsviçre, Ekvator, Fransa, Honduras
F Grubu: Arjantin, Bosna Hersek, İran, Nijerya
G Grubu: Almanya, Portekiz, Gana, ABD
H Grubu: Belçika, Cezayir, Rusya, Güney Kore

2. torbaya 7 takımın, 4. torbaya ise 9 takımın yerleştirilmesi dikkat çekti. Kura çekimi öncesi bir ön kura ile 9 takımlı Avrupa torbasından bir takım, 7 takımlı 2'nci torbaya eklenecek. Kura çekiminde ayrıca üç Avrupa takımının aynı grupta yer almaması için coğrafi dağılıma da dikkat edilecek.

12 FARKLI ŞEHİRDE OYNANACAK

Turnuvaya 12 farklı şehir ev sahipliği yapacak. Brasilia, Fortaleza, Natal, Recife, Salvador, Belo Horizonte, Rio de Janeiro, Curitiba, Porto Alegre, Sao Paulo, Cuiaba ve Manaus Dünya Kupası'nın durakları olacak.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.