Fatih Kıymet: Liyakat

Fatih Kıymet: Liyakat

Siyasi partilerin Konya’daki il başkan yardımcıları; fikirlerini, siyasi görüşlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

DEVA Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Fatih KIYMET 

Liyakat

Son zamanlarda Sayın Ali Babacan ile birlikte muhalefetin de diline dolanan bir kelime “Liyakat”.

Layık olma, yaraşırlık, uygunluk, yeterlilik, yetenek anlamları da çıkarabiliriz. 

 

Türkiye’de geldiğimiz nokta, özellikle üniversite dekanlarının dağılımlarına baktığımız da, hukuk fakültelerinin dekanlarının hukukçu olmadığını görüyoruz.Veteriner hekim, ziraat mühendisi, ilahiyatçı, maliyeci hatta tıp hekimini dahi dekan olarak görebiliyoruz. 

 

Hukuk fakültesi öğrenimi almamış kişiler nasıl olacak da hukuk dersi verecekler? Nasıl olacak da hukuk fakültelerini yönetecekler? Gerçekten bu eğitimli akademisyenlerimize sormak istiyorum; Kendinizi hukuk fakültesini yönetmeye layık görebiliyor musunuz?

 

Bugün emaneti ehline vermemek, emanete hıyanetten sayılmaz mı? Sadece üniversiteler de değil, devlet bankaları, belediyeler v.b kamu kuruluşların da ehliyet sahibi olmayan kişileri bazı görevlerde görebiliyoruz ve ne yazık ki bu durum normalleşiyor. Normalleşmesi ehliyet sahibi olmayan kişilerin görevlendirilmesinden daha tehlikeli bir durum. 

 

Atalarımız ne kadar güzel söylemiş; “Başını acemi berbere teslim eden, pamuğunu cebinde taşısın”

 

Liyakat ile hedeflenen sadece kamu kurumlarında değil, bütün işlerimiz de verimliliği artırmaktır. 

 

82 milyonluk güzel vatanımızda, liyakat sahibi insanlarımızın ehil oldukları kadrolara yerleştirilmesi zor olmaması gerek. Herkes bildiği işi yapsa, liyakatine göre meslek edinse, bunca genç nüfusa sahip ülkemiz, her konuda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olması işten bile değil. 

 

Bugün sanat dünyamıza baktığımız zaman Barış Manço örneğini vermek istiyorum. 7’den 70’e herkesin sevdiği, dünyanın tanıdığı Barış abimiz. Başarı merdivenlerini çıkarken, sadece işlerini yaparak ehliyetleri ile bir yerlere geldiler. 

 

Bilim insanlarımıza baktığımız zaman, Nobel ödüllü bilim insanımız Aziz Sancar Nobel edebiyat ödülünü almadı, kendi alanı olarak Nobel kimya ödülü aldı. Hukuk fakülteleri dekanlarımızdan, ilahiyatçı dekanlarımız hukuk alanında nasıl bir başarı gösterebilecekler. 

 

Tarihimize baktığımız zaman, Mimar Sinan, Katip Çelebi, Piri Reis, Hulisi Behçet gibi isimlerimiz de liyakatleri ile dünyaya örnek oldular, kayırıldıkları için değil. 

 

Bizler Deva Partisi olarak liyakate verdiğimiz önemi, anne sütüne verilen önem gibi önemsiyoruz. Liyakatli ve demokratik yerleştirmelerle halka hizmet bilinci, saygınlık, güven, dürüstlük, şeffaflık, tarafsızlık, kayırımcılık yapmama, çıkar çatışmasından kaçınma gibi ilkeleri göz önünde bulundurarak, çiftçimizin, esnafımızın, sanayicimizin, memurumuzun verimliliğini en üst seviyelere taşımaya ve her alanda muasır medeniyetler seviyesine ulaşacağımıza söz veriyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.