Fatih Karaman: Konya Gıpta İle İzlenen Şehir Haline Gelmişti

Fatih Karaman: Konya Gıpta İle İzlenen Şehir Haline Gelmişti

Siyasi partilerin Karatay ilçe başkanları; fikirlerini, siyasi görüşlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Fatih Karaman'ın yazısı şu şekilde: 

Konya Gıpta İle İzlenen Şehir Haline Gelmişti

Milli görüş , 1969 yılında rahmetli hocamız Prof.Dr.Necmettin Erbakan tarafından temelleri atılmış bir hareketin adıdır. Temel ilkeleri Önce ahlak ve maneviyat,şahsiyetli dış politika,adil bir düzen,yaşanabilir bir Türkiye,Yeniden büyük Türkiye ve Yeni bir dünyadır.Gelmiş olduğumuz bu noktada bu ilkelerin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anlamış bulunmaktayız.Bugün ülkemizde zengin ve fakir arasındaki uçurum artmış, ekonomik sıkıntılar zirve yapmış,ahlaki ve manevi değerlerimiz zedelenmiş,toplumun temeli olan aile müessesi yıpratılmış, yolsuzluk ,hırsızlık,ahlaksızlık,rüşvet ve talan zirve yapmıştır.

Günümüzde yapılan yanlış politikalar yüzünden ülkemiz , yaşanabilir bir ülke olmaktan çıkmış,adalet müessesine olan güven zedelenmiş,sırtı kalın olanların haklı,gücü olmayanların haksız olduğu bir memleket haline gelmiştir. Diğer taraftan siyasi partilerin oy devşirmek adına yaptıkları yanlış politikalardan dolayı toplumda bir kamplaşma ve kutuplaşma ortamı oluşmuştur.Bu kutuplaşma projeleri havuz medyası ve sosyal iletişim mecraları tarafından bilinçli olarak pompalanmıştır. “Kim olursan ol ,benim siyasi görüşümden değilsen hainsin, yada kim olursan ol benim tarafımda isen vatanseversin’’ söylemleriyle toplum kamplaşmaya sürüklenmiştir. Aynı safta namaz kılan,aynı cenazeye omuz veren,aynı sofrada yemek yiyen,aynı kışlada askerlik yapan milletimizin evlatları birbirine düşürülmüştür.

Halkın arasına karışmayan,karışamayan, vatandaşa yukarıdan bakan,yapıcı siyaset yerine kutuplaştırıcı siyaseti benimseyen iktidar partisi ve destekcileri halkın temel sorunlarını görmezden gelmekte ve medya aracılığı ile ortalığı güllük ,gülistanlık göstermeye çalışmakta ,sahte gündemlerle günlerini gün etmektedir.’vatandaş kuru ekmek yiyor ‘sözüne ‘kuru ekmek yiyorlarsa demek ki aç değiller ’diyebilen vekilleri durumun sosyolojik vahametini ortaya koymaktadır.

Halkın gündemi farklı,iktidarın gündemi farklıdır.Vatandaş ekonomik buhranın içinde hayatını sürdürmeye çalışırken,birileri de saraylarda lüks ve şatafatın içinde hayat sürdürmektedir.Ülkede yaklaşık 8 milyona yakın vatandaşımız,kaymakamlıkların,belediyelerin,yardım kuruluşlarının kapısında yardıma muhtaç hale gelirken , saraylarında ejder meyveleriyle kokteyl verenler bunlardan bihaberdir.

Milli görüş olarak ülkeyi yeniden yaşanabilir bir Türkiye yapmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.Yerel yönetimlerde 15 yılda yaptığımız başarılı çalışmalar sonucu halkın dertlerine nasıl deva olduysak Allahın izniyle tekraren bu sorunları çözebilecek yeterli deneyimimiz ve bilgi birikimimiz vardır.Bu 15 yılda iktidardan yardım almadan ,tamamen yerel imkanlar kullanılarak,borçsuz belediye anlayışıyla efsane hizmetlere imza attık.Birkaç örnek vermek gerekirse zamanında Karatay belediyemiz ‘sigarayı bırak ev sahibi ol’ temasıyla günde 2 sigara parasına şehir merkezinde konutlar inşa etmiş ve vatandaşımızın en önemli sorunlarından birisine çare olmuştur.Günümüzde iktidar partisinin yönetiminde olan belediyelerde ise toplu konut aidatları 2000 TL’nin üstündedir.Bu düzende asgari ücretlinin ev sahibi olabilmesi hayaldir.Ucuz ekmek üretmek üzere belediyelerimize ait Halk ekmek fabrikaları kurulmuş ve halkımızın bütçesine katkı sağlanmıştır. Konyamız suyun en ucuz olduğu şehir diye diğer belediyeler tarafından gıpta ile izlenen bir şehir haline gelmişti. Başkanlarımız en yaşanabilir şehir ödüllerine layık görülmüştür.Ve bütün bu hizmetler yapılırken belediyelerimiz bir kuruş kredi almamış ve kasasında para ile yeni başkanlara teslim edilmişti.Geldiğimiz noktada iktidarın tüm nimetlerinden faydalanan belediyeler borç sarmalının içindedir. Bu sarmalı aşabilmek adına toplu ulaşım zamları ,su zammı ,emlak vergisi zamları ile sorunu çözmeye çalışmaktadır.

Ahlak ve maneviyat ilkesini kendisine düstur edinen milli görüş belediyeleri pislik yuvaları ile azimli bir şekilde mücadele etmiştir.Muhafazakar iktidarın yönetimindeki bugünkü belediyeler ise camilerimizin yanı başına içkili mekan ruhsatı verebilecek kadar işi ileriye götürmüşlerdir.Artık Konyamızın sokaklarında fuhuş pazarlıkları yapan kızlarımızı görmek istemiyoruz.Parklarda uyuşturucu kullanan gençlerimizi görmek istemiyoruz. Helal lokma kazanmak yerine sahte hülyalarla ,Yuvaların yıkılmasına sebep olan kumar müesseselerin de sıraya giren her yaştan vatandaşımızı görmek istemiyoruz.Emniyet mensuplarımızın yakaladığı ama adalet müessesemizin 15 dakika sonra salıverdiği suçlular görmek istemiyoruz.Faizin meşrulaştırıldığı,kamunun bütçesinden 180 milyar TL’nin bir avuç rantiyeciye akıtıldığı bir Türkiye görmek istemiyoruz.Maneviyat bahçemize dinamit olup patlayan, Avrupa birliğinin müktesebatlarının bir sonucu olarak ülkemize dayatılan ,zinaya serbestlik getiren ,eşcinsellere hürriyetler tanıyan,domuz etini gıda kodeksimize sokan,aile koruma yasası altında ailenin parçalanmasına sebep olan vb..kanunlarla yönetilen bir ülke de yaşamak istemiyoruz.

Biz eskiden olduğu gibi yaşanabilir bir Türkiye istiyoruz.Yaşanabilir bir Türkiye’yi inşa ettikten sonra yeniden Büyük Türkiye’yi gerçekleştireceğiz ve akabinde kimsenin sosyal yardım veren kuruluşların kapısını aşındırmadığı,Helal ekmeğini kazandığı,hakkının yenmediği, zulüm görmediği, sömürülmediği , dininden ,ırkından,renginden , coğrafyasından dolayı ötekileştirilmediği,dünya üzerindeki 8 milyar insanının huzur ferah ve saadet içinde yaşadığı hak ve adalet merkezli yeni bir dünyayı kurmak zorundayız.

Bütün bu saydıklarımızın yapılabilmesi Milli görüş iktidarına bağlıdır.Milli görüş iktidarı muktedirdir.Çünkü gücünü haktan ve halktan alır.Maneviyatcıdır.Faize karşıdır ve üretime dayalı ekonomik modeli uygular.Piyon değil oyun kurucudur.Avrupa birliği yerine lideri olduğumuz İslam birliğini savunur.Rabbim en kısa sürede bizlere milli görüşün hakim olduğu günleri görmeyi nasip etsin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum