Ezeli rekabette krallık yarışı

Ezeli rekabette krallık yarışı

Bu sezon attığı kritik gollerle Fenerbahçe'yi adeta tek başına sırtlayan Alex, Kanarya'yı Galatasaray'a karşı ezeli rekabette öne geçirmeye hazırlanıyor

Spor Toto Süper Lig'de averajla lider durumda bulunan Fenerbahçe, son 3 hafta öncesi şampiyonluğun en kuvvetli adayı konumunda. Kuşkusuz bu tablonun en önemli aktörü kaptan Alex de Souza. Performansıyla parmak ısırtan Sambacı, ikinci kez gol krallığına koşarken, takımını da ezeli rekabette öne geçirmeye hazırlanıyor.

Türk vatandaşlığı için gün sayan Alex, bu sezon geride kalan 31 haftada rakip filelere 22 gol gönderdi. En yakın rakibi Trabzonsporlu Burak Yılmaz'a 5 gol fark atan Brezilyalı yıldız, 19 golle zirvede yer aldığı 2006-2007 sezonunun ardından bir kez daha 'gol kralı' unvanını kazanmaya çok yakın. Ligin kalan 3 haftasında sürpriz yaşanmaması halinde Fenerbahçe, Alex de Souza ile 1959'da başlayan Türkiye Birinci Futbol Ligi tarihinde 15. gol kralını çıkaracak. Böylece 14 gol kralı bulunan ezeli rakibi Galatasaray'ı da geride bırakmış olacak. Sarı-kırmızılılarda Metin Oktay (6), Tarik Hoçiç, Tanju Çolak (2), Hakan Şükür (3), Arif Erdem ve Milan Baros, bu gururu yaşadı. Fenerbahçe'de ise Ogün Altıparmak, Osman Arpacıoğlu, Cemil Turan (3), Selçuk Yula (2), Aykut Kocaman (3), Tanju Çolak, Bülent Uygun, Semih Şentürk ve Alex, 'kral'lıkta zirvede yer aldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.